17 nov
18 nov
18 nov
24 nov
25 nov
25 nov
2018
STEMP
Shrek De Musical

Na het grote succes van de musicals ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’, ‘Scrooge - A Christmas Carol’ en ‘The Sound Of Music’ komt STEMP terug met een spectaculaire nieuwe productie. ‘Shrek de Musical’ is gebaseerd op de bekende animatiefilms over een groene Oger, met een klein hartje en rare oren. Samen met zijn vriend Ezel redt hij prinses Fiona om haar vervolgens af te leveren aan het hof van heer Farquaad de kleine grote man. Wie kent het verhaal niet? Dat wordt gegarandeerd een fantastisch avondje uit voor het hele gezin. In 2008 beleefde ‘Shrek de Musical’ zijn première op Broadway. De voorstelling werd daar genomineerd voor 8 Tony Awards. Sinds 2011 draaide de musical in Londen op West End en in 2012 was de Nederlandse versie in de theaters te zien. ‘Shrek de Musical’ brengt het vrolijke flitsende verhaal over vriendschap, met een vleugje romantiek en veel komische momenten. Met geweldige livemuziek, zang en dans zijn alle de ingrediënten aanwezig voor een avond of middag onbezorgd genieten in cultuurhuis de Eendracht in Gemert.

17 november 2018, 20:15 €20.00

zitplaats

Koop kaarten via de website van de artiest.

18 november 2018, 14:00 €20.00

zitplaats

Koop kaarten via de website van de artiest.

18 november 2018, 20:15 €20.00

zitplaats

Koop kaarten via de website van de artiest.

24 november 2018, 20:15 €20.00

zitplaats

Koop kaarten via de website van de artiest.

25 november 2018, 14:00 €20.00

zitplaats

Koop kaarten via de website van de artiest.

25 november 2018, 20:15 €20.00

zitplaats

Koop kaarten via de website van de artiest.
30
nov
2018
Nashville Night
The Road to Bluebird Café

The Bluebird Café, een klein cafétje in Nashville Tennessee, op het eerste gezicht niet zo bijzonder, misschien zelfs wel een beetje vervallen. Tot je de verhalen hoort, dan weet je het, The Bluebird Café is een historische plek. Niet voor niets is het café het decor van de populaire dramaserie ‘Nashville’. Artiesten als Garth Brooks, LeAnn Rimes, Sheryl Crow, Rascal Flatts en Carrie Underwood ondervonden hun eerste successen in het Bluebird Café. Taylor Swift werd zelfs op 15-jarige leeftijd ontdekt tijdens een van de velen songwriteravonden en kreeg een platencontract aangeboden. Naast deze Country helden, brengen regelmatig artiesten hun favoriete akoestische liedjes ten gehore waarvan je het misschien niet meteen zou verwachten, zoals Kings of Leon, Steven Tyler (Aerosmith) en Dave Grohl (Foo Fighters). De muzikanten van ‘Nashville Night’ zullen je het gevoel geven dat je jezelf op deze historische plek begeeft. Rachel Kramer trad in maart 2018 nog op in het Bluebird Café en Jordyn Mallory, aanstormend talent uit Nashville, komt zelfs speciaal voor de show naar Nederland! Samen brengen zij een avond vol Country en Americana met de mooiste klassiekers, meerstemmig gezongen ingetogen liedjes en stevige uptempo nummers. Dit met hits als ‘Telescope’, ‘I ain’t leaving without your love’ en ‘A life that’s good’ uit de serie ‘Nashville’. Omlijst met de bijzondere verhalen uit het Bluebird Café en de ultieme wens als artiest om het te gaan maken en op te mogen treden in de Grand Ole Opry.

08 dec
09 dec
09 dec
13 dec
2018
‘t GAT
Ja zuster Klivia

De beroemdste televisieserie van Nederland op de planken in De Eendracht: Toneelgroep ’t GAT haalt deze klassieker van Annie MG Schmidt, met de onvergetelijke liedjes van Harry Bannink, naar Gemert. Beleef het mee en geniet van de nostalgie in ‘Ja zuster, nee zuster…’. Wedden dat u meezingt met “Niet met de deuren slaan….” en het “Het stekkie van de fuchsia”? U bent van harte welkom in het rusthuis van zuster Klivia, maar dan in de versie van ’t GAT!

15
dec
2018
Gerard van Maasakkers
40 Jaar Liedjes

40 jaar geleden schreef Gerard van Maasakkers zijn eerste liedje. ‘Hee gaode mee’ werd een groot succes en het was de start voor een bloeiende carrière. Al snel ging zijn eerste plaat ‘Komt er mer in’ 25.000 keer over de toonbank. Na Brabant volgde de rest van het land en Van Maasakkers werd een naam in de Nederlandse muziekwereld. Hij volgde altijd zijn eigen koers; prijzen als de Gouden Harp (2007) en 2x de Annie MG Schmidtprijs (2011 en 2013) waren de erkenning. In ‘40 jaar liedjes’ zal Gerard van Maasakkers een keuze maken uit de 13 platen die hij opnam en dat gaat een mooie, intieme avond opleveren met veelkleurige liedjes en anekdotes. Van ontroering naar uitbundigheid en weer terug. Al 40 jaar lang.

20
dec
2018
Arno Kantelberg
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Arno Kantelberg (Gemert, 1968), hoofdredacteur van de tijdschriften Esquire, Men’s Health en National Geographic, wordt vooral gekend en gevreesd als de stijlgoeroe van Nederland. Hij is de man die in De man op z’n Best op een goedgehumeurde toon zijn kijk geeft op de kleding van de Nederlandse man. Daarbij wordt vaak vergeten dat hij na zijn opleiding tot journalist ook adjunct-hoofdredacteur was van de Nieuwe Revu; dat hij het scenario schreef voor de zevendelige serie De eenzame oorlog van Koos Tak en dat hij het programma De Gids bedacht voor de VARA. In het programma Spraakmakers trad hij op als interviewer. Kortom een veelzijdig man, die al in 1999 De mens en zijn mobiele telefoon schreef en luchtige boeken schreef over voetbaltaal en vloeken. Toch zal hij, als één van de best geklede mannen van Nederland, herinnerd worden met zijn uitspraak over de kostuums van Willem-Alexander: alsof er een parachute over hem heen is gevallen. Eind dit jaar verschijnt van zijn hand De stijl van de schrijver: over schrijvers en hun kleding.

20 december 2018, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 145 plaatsen beschikbaar.

21
dec
2018
KunstLokaal - leerlingen en docenten
Kerstkabaal

KunstLokaal blijft je verwonderen. In deze kerstspecial neemt KunstLokaal je mee de winter in. Met Dans, Musical, Muziek en Theater nemen wij je een uur mee in de ijskoude wereld van KunstLokaal. Niet alleen onze leerlingen jong en oud, maar ook docenten laten zich zien en horen. Hoe? Dat is een verrassing maar wat ons betreft is een nieuwe traditie geboren.

17
jan
2019
Thomas Verbogt
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Thomas Verbogt (1952) debuteerde in 1981 met de verhalenbundel De feestavond. Sindsdien schreef hij vele romans, verhalenbundels, toneelstukken en cabaretteksten. Zijn columns voor De Gelderlander zijn al meer dan 25 jaar zeer geliefd. Met zijn oeuvre groeide ook zijn publiek. Lange tijd was hij een zeer gewaardeerd auteur, echter relatief onbekend. Nu behoort hij al een paar jaar tot ‘de eredivisie van de Nederlandse literatuur’. In 2016 stond hij op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs met zijn dertigste boek Als de winter voorbij is. Een boek vol weemoed en melancholie, waarin de hoofdpersoon zo’n levendige verbeelding heeft dat hij een leven lang blijft stilstaan bij twee korte kussen die hij ooit kreeg op een zomerkamp. Ook in Hoe alles moest beginnen (2017) laat Verbogt zien dat het verleden ongrijpbaar is en net als dromen slechts flarden over laat.

Foto: Amke

17 januari 2019, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 150 plaatsen beschikbaar.

18 jan
19 jan
2019
Drumknaauwers
Waeverstad op z'n Kop

De tweede editie van 'Waeverstad op z’n kop' kent een breed scala aan artiesten die voor cabaret, muziek en een klets zorgen. Naast de grote regionale namen die we kunnen bieden, zijn we trots op de vele Gemertse artiesten die dit jaar het podium zullen betreden. Rob Scheepers uit Sterksel, Jorlan Manders en Wichard de Benis zullen deze editie in de ton staan. Cabaret wordt verzorgd door de Gummigalge en Hai, De Ex-prinsensoos en terug van weggeweest De Mobiele. De muzikale noot is deze keer van Koskoier, Noginnedan en het Van Binsbergen Trio. De avond wordt afgesloten met een grote afterparty in de foyer.

Zitplaatsen beneden zijn alleen te koop via http://drumknaauwers.nl/tickets

26
jan
2019
Van Hoorne Entertainment
Peppa Pig - Verrassingsfeest EXTRA VOORSTELLING!

Wegens groot succes een extra voorstelling! Peppa Pig, bekend van Nickelodeon, komt terug naar het theater. Na de succesvolle voorstelling ‘De Grote Plons’ zijn het liefste varkentje en al haar vriendjes nu te zien in een verrassende nieuwe familiemusical. Dit keer is het groot feest! Slingers en ballonnen vullen de hele kamer. Een grote, lekkere chocoladetaart staat op tafel. Het wordt een hele bijzondere dag. Samen met haar broertje George en haar vriendjes speelt Peppa vrolijk buiten. Maar dan hebben Mama Big en Papa Big een grote verrassing. Peppa heeft geen idee wat het kan zijn, jij wel? Beleef met Peppa de leukste avonturen in de gezellige familiemusical ‘Verrassingsfeest!’ met nieuwe meezingliedjes, swingende meedoedansjes, vrolijke varkentjeshumor én grote modderplassen. De superschattige handpoppen, kleurrijke decors en uiteraard vele spannende verrassingen maken de voorstelling tot één groot feest voor de hele familie! Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Natuurlijk komt Peppa ook na afloop naar de foyer voor een foto en dikke knuffel met jou!

26
jan
2019
Van Hoorne Entertainment
Peppa Pig - Verrassingsfeest

Verrassing! Peppa Pig, bekend van Nickelodeon, komt terug naar het theater. Na de succesvolle voorstelling ‘De Grote Plons’ zijn het liefste varkentje en al haar vriendjes nu te zien in een verrassende nieuwe familiemusical. Dit keer is het groot feest! Slingers en ballonnen vullen de hele kamer. Een grote, lekkere chocoladetaart staat op tafel. Het wordt een hele bijzondere dag. Samen met haar broertje George en haar vriendjes speelt Peppa vrolijk buiten. Maar dan hebben Mama Big en Papa Big een grote verrassing. Peppa heeft geen idee wat het kan zijn, jij wel? Beleef met Peppa de leukste avonturen in de gezellige familiemusical ‘Verrassingsfeest!’ met nieuwe meezingliedjes, swingende meedoedansjes, vrolijke varkentjeshumor én grote modderplassen. De superschattige handpoppen, kleurrijke decors en uiteraard vele spannende verrassingen maken de voorstelling tot één groot feest voor de hele familie! Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Natuurlijk komt Peppa ook na afloop naar de foyer voor een foto en dikke knuffel met jou!

02
feb
2019
Rock 4 (A Capella Vocal Group)
Abbey Road

Het tiende theaterprogramma van de Nederlandse a capella formatie Rock4 wordt een hele bijzondere. De show zal geheel in het teken staan van The Beatles. Het eerste deel bevat eigenzinnige bewerkingen van bekende en minder bekende songs van de band uit Liverpool, zoals Eleanor Rigby, While My Guitar Gently Weeps, Blackbird, Strawberry Fields Forever en Let It Be. Maar ook solonummers van de verschillende bandleden komen aan bod. Een nummer als Imagine mag natuurlijk niet ontbreken. Na de pauze is het tijd voor de integrale vocale uitvoering van het beroemde album Abbey Road, misschien wel het beste en meest veelzijdige werk van The Beatles, met nummers als Come Together, Something, Here Comes The Sun en het prachtige Golden Slumbers. Rock, pop, klassiek en een vleugje psychedelica, indrukwekkend met elkaar verenigd. Precies de combinatie waarvan de vier zangers van Rock4 in 15 jaar tijd hun handelsmerk hebben gemaakt. Bijna 1000 concerten, uitverkochte zalen door heel Europa en dat alleen gebruikmakend van hun stemmen. De zwaarste, moeilijkste en misschien mooiste manier om muziek te maken. Recht uit het hart. Rock4 meets ‘The Fab4’ in een waar huzarenstuk. En ja, u mag meezingen.

09
feb
2019
John Oldenstam sings Marvin Gaye
What's going on

Marvin Gaye werd geboren op 2 april 1939 in Washington DC en overleed op 1 april 1984. Zijn carrière overspande de volledige geschiedenis van de Rhythm & Blues, vanaf de jaren '50 tot aan de jaren '80 Soul. Marvin Gaye was het toonbeeld van de volwassenwording van de romantische zwarte popmuziek, in een verfijnde vorm die sociale en seksuele politiek omvat. Marvin Gaye was één van de meest consistente en raadselachtige hitmakers van Motown. Zijn hits waren onder andere ‘What’s going on’, ‘Sexual Healing’ en ‘I heard it through the grapevine’. In het theaterconcert ‘What’s Going On’ worden de nummers van Marvin Gaye door John gezongen zoals Marvin Gaye het zelf zou doen!

16
feb
2019
Jochen Otten
Troosten

Ondanks zijn gebrek aan moederinstinct en het grote, diepe gat in zijn empathisch vermogen zult u zich getroost weten door Jochens spervuur aan rake grappen in dit prachtige, persoonlijke verhaal. Jochen Otten kennen we van het succesvolle sketch-programma Sluipschutters. Goed voor meer dan 60 miljoen (!) views op YouTube. Anderen kennen hem als Meester Hank uit de serie Mees Kees. Jochen is lid van het toonaangevende stand-up collectief Comedytrain. Hij schreef voor programma’s als Dit was het Nieuws en Spijkers met Koppen en is steeds vaker als acteur te zien in films en series (Belladonna’s, Hoe het zo kwam dat de ramenlapper hoogtevrees kreeg, Mees Kees, Fenix).

21 feb
22 feb
2019
Schoolmusical Commanderij College
Cats

Cats speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de ‘ Jellicle’ – katten hun grote bal vieren. Één van hen zal door oom Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grizabella de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar verdriet willen ze niets van haar weten. Het kattenfeest wordt wreed verstoord wanneer oom Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider. En de wijze oude kater kiest uitgerekend Grizabella om herboren te worden….

21
feb
2019
Murat Işik
Bibliotheek De Lage Beemden - Lietrair Café

Murat Işik (1977) debuteerde in 2012 met de roman Verloren Grond. Hij ontving er de Bronzen Uil Publieksprijs mee en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Het boek werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. Verloren Grond vertelt de familiegeschiedenis van zijn ouders in Oost-Turkije. Zijn tweede roman (2017), Wees Onzichtbaar, speelt zich af in de Bijlmermeer, waar Işik is opgegroeid. Deze geweldige roman werd bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs 2018 en de Libris Literatuur Prijs 2018. ‘Het had weinig gescheeld of ik was in Izmir gebleven. Niemand van mijn familieleden daar heeft gestudeerd. Mijn vader was als kind schaapherder en als kind durfde ik niet eens te dromen. In de Bijlmer groeide ik op in een opgegeven wijk. Mensen durfden niet op bezoek te komen uit angst dat hun auto zou worden opengebroken. Ik was heel bescheiden in wat mijn potentie kon zijn. En nu voel ik dat ik ben doorgebroken naar de Champions League van de literatuur.’

Foto: Liselore Chevalier

21 februari 2019, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 150 plaatsen beschikbaar.

21
mrt
2019
Nina Polak
Bibliotheek De Lage Beemden

Nina Polak (1986) debuteerde in 2014 met We zullen niet te pletter slaan. Vanuit het perspectief van twee jonge mensen, een zoon en een dochter, wordt de scheiding van hun twee moeders beschreven. De roman beschrijft de sociale en seksuele verwarring van goedbedoelende maar onhandige mensen die weten wat ze willen worden, maar de juiste weg niet zien. Het is een warm, stormachtig familieverhaal over misleidende obsessies en goede zorgen. Polak schreef met Gebrek is een groot woord (2018) haar langverwachte tweede roman. Talent toont ze opnieuw rijkelijk. Ook in deze roman is het hoofdpersonage een dolende ziel met een inherente rusteloosheid. En ook hier bulkt het van onderhuids verzet tegen de voorschriften van de burgermannetjes-samenleving. Kies je voor ongebreidelde vrijheid? Of laat je je toch verstrikken in de netten van een gezapige relatie?

Foto: Bon Bronshoff

21 maart 2019, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 150 plaatsen beschikbaar.

23
mrt
2019
Rapalje
Still into Folk

Into Folk in een nieuwe jas, of liever gezegd, een nieuwe kilt. Twintig jaar na het verschijnen van ons eerste echte album, is het tijd voor een heruitgave. Om onze ontwikkeling eer aan te doen nemen we dit album in z’n geheel opnieuw op. Het geluid van David Myles is natuurlijk de belangrijkste toevoeging. Ook twintig jaar later klinken klassiekers als Wat Zullen We Drinken, Raggle Taggle Gypsy en Whisky in the Jar nog net zo opzwepend als toen! Aangevuld met Ierse Danseressen, een vlammende doedelzak en een schat aan ervaring is ‘Still into Folk’ een ware Keltische beleving!

29
mrt
2019
Stefano Keizers
Erg Heel

Tijdens het Amsterdams Kleinkunstfestival liet deze jonge cabaretier complete zalen in verwarring achter en sleepte hij de Wim Sonneveldprijs in de wacht. Nu staat hij in de theaters met zijn eerste avondvullende show, die de gemoederen nog meer zal beroeren. Stefano Keizers ontregelt. In het tv-programma De Slimste Mens ontpopte hij zich tot een wolf in clownskleren en schopte hij het tot de finale. Maar wie is Stefano Keizers? Waar komt hij vandaan? Wat deed hij in een vorig leven? Ieder antwoord levert nieuwe vragen op. Met een brede grijns danst Keizers over alle grenzen heen. Hij charmeert zijn publiek als een ware entertainer, maar wees gewaarschuwd; in Erg Heel is alles misschien mogelijk, maar niets wat het lijkt.

NRC over Stefano Keizers: 'Een sensationeel optreden. Wie zich wel eens afvraagt of er nog een nieuwe Hans Teeuwen gaat opstaan, zag bij Keizers hoe dat eruit zou kunnen zien: een eerste proeve van een vergelijkbare dosis experiment, tegendraadsheid en vormgevoel. Keizers is wat je noemt een gevaarlijke cabaretier.'

04
apr
2019
Guido Weijers
Masterclass Geluk

Guido Weijers presenteert: De wetenschappelijke kant van geluk

Iedereen die wat filosofische quotes op facebook kwakt, noemt zich tegenwoordig personal coach. Mensen vluchten wanhopig in mindfulness, yoga en meditatie. We worden doodgegooid met zelfhulpboeken over ‘geluk', 'wetten voor succes' en 'hoe het optimale uit je leven te halen’. Maar hoe zit het nu echt? Guido Weijers kan het u vertellen.

Weijers volgde zelf Masterclasses over 'geluk‘ aan de Erasmus Universiteit, sprak op TEDx over dit onderwerp en deed in Bhutan onderzoek naar het Bruto Nationaal Geluk. Guido mag dus oprecht van geluk spreken. In 100 minuten komen tips en tricks voorbij die een weg vrijmaken naar maximaal geluk. Mensen die Guido eerder in het theater zagen, kennen z'n filosofische kant. We beloven dan ook geen 'cabaret' maar een theatercollege vol met humor. We garanderen dat u met meer inzichten en geluk naar huis gaat dan u bent gekomen.

06
apr
2019
Hun
Alles is wel

Gefeliciteerd! U leeft nog en dat willen we graag met u vieren, dat heeft u wel verdiend. Een avond geheel in teken van u en uw wereldprestatie - vol van awards, odes en serotonine! We nodigen u uit om lekker onderuit te gaan zitten, te genieten en te ontspannen. Trekken wij voor u iets moois aan, zetten er een lampje op en trekken onze gouden keeltjes open. Kosten noch glitters zullen worden gespaard, zodat u niet eens zult merken dat één van ons depressief is. Ergo een avond vol vermaak! Gepresenteerd door uw waanzinnige gastvrouwen: P en Char.

Sabine Krol en Charlotte de Vries zijn Hun. Beide afgestudeerd aan het Conservatorium, begonnen zij in 2014 als duo zelf materiaal te schrijven en te ontwikkelen. Gewapend met piano's, gitaren, glitters, synthesizers en andere elektronische shit shinen ze de pan uit met Hun tweede voorstelling 'Alles is Wel'. Een voorstelling vol van tekst, geen tekst, Nederlandstalige liedjes, dikke dansmoves en levensvragen die niet beantwoord zullen worden.