29
feb
2020
Steven Brunswijk
Van Slaaf tot Meester

De slavernij is iets wat deel uitmaakt van de Nederlandse geschiedenis en is vandaag de dag helaas nog steeds aanwezig in sommige delen van de wereld. Als je het in Nederland over de slavernij hebt ontstaat er altijd een krampachtige en serieuze sfeer. Terwijl het ondertussen 155 jaar geleden is! Maakt dat het minder erg? Nee absoluut niet! Kun je er dan wel grappen over maken? Het zal eens tijd worden! Maar kan het ook? En dat is dus ook exact waar Steven tijdens zijn voorstelling Van Slaaf tot Meester samen met het publiek achter gaat komen. Humor is voor Steven de beste manier om de slavernij bespreekbaar te maken. Het wordt tijd dat ook dit onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt in het theater.

Dit is een voorstelling zonder pauze.

05
mrt
2020
Peter Buwalda
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Peter Buwalda (1971) debuteerde in 2010 met Bonita Avenue. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. De roman voerde de bestsellerlijsten aan, verkocht meer dan 350.000 exemplaren en werd wereldwijd vertaald en bejubeld. Goed schrijven kost krankzinnig veel tijd, zegt Peter Buwalda. Hij deed acht jaar over zijn nieuwe roman Otmars zonen (2019). En dat is nog maar het eerste deel van de trilogie. “Ik hoop dat als alles klaar is, Bonita Avenue gereduceerd is tot De Hobbit, een proloog op het grote werk.” Wat een lef. Je begint aan een roman van ruim zeshonderd pagina’s en zet de lezer direct op het verkeerde been. “Wat psychiaters tegen fikse tarieven een Vatersuche noemen, is niet aan de orde”. Direct blijkt het tegendeel: die vaderzoektocht is overduidelijk, zoals je dat had kunnen weten uit de titel met de meervoudsvorm ‘zonen’.

5 maart 2020, 20:00 €9.00

Salon, kaartverkoop via Bibliotheek

07
mrt
2020
Hans en Steven Kazàn
Alive and Kicking

Dit seizoen zijn ze eindelijk weer in de Nederlandse theaters te zien: Hans Kazàn en Steven Kazàn! Is Hans Kazàn overreden door een goocheltruc(k)? Of overleden aan de goochelgriep? Nee hoor. Hij is nog steeds “alive and kicking”! Samen met zijn jongste zoon, comedian Steven Kazàn, vormt hij een opvallend komische combinatie! Na een flink aantal jaren komen ze er toch achter: Hans en Steven begrijpen elkaar soms eigenlijk voor geen meter. Qua uiterlijk verschillen ze weinig, ze dragen dezelfde achternaam, maar toch kan het contrast tussen vader en zoon Kazàn niet groter zijn. Die verschillen leiden tot hilarische confrontaties! Een dynamische theateravond vol entertainment, interactie, bizarre trucs, maar vooral… héél veel humor. “Alive and Kicking” is een comedy programma waar het plezier vanaf spat!

Dit is een voorstelling zonder pauze.

14
mrt
2020
Dutch Eagles
Gold

Vaste bezoekers weten inmiddels dat de Dutch Eagles bewezen muzikale goudzoekers zijn. De vondsten die ze tijdens hun goldrush deden willen ze op deze avond met u delen. Ze combineren de hits van de Eagles met juweeltjes van andere artiesten uit de gouden periode van de popmuziek. Met hun onovertroffen weergave van deze songs zijn deze zes heren hun gewicht in goud ruimschoots waard gebleken. Doe simpelweg uw ogen dicht en smelt weg in de meerstemmige samenzang en de weergaloze gitaarsolo’s. Zet uw tanden erin en verzeker u ervan dat het goud is dat deze mannen in handen hebben! Dutch Eagles. Gold.

Dit is een voorstelling met pauze.

19
mrt
2020
Geert Mak
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Geert Mak (1946), zoon van een gereformeerd dominee, werkte in zijn studententijd voor de Pacifistisch Socialistische Partij en haalde zich een boete op de hals voor zijn artikel Johnson oorlogsmisdadiger in een studentenblad. Hoewel Mak geen geschiedenis heeft gestudeerd, werd hij twee keer uitgeroepen tot historicus van het jaar. Hij werd ook eredoctor in Münster. Mak brak door als schrijver/verteller met Hoe God verdween uit Jorwerd (1996), over de veranderingen in het dorpsleven van de Friese plaats Jorwerd in de 20e eeuw. In De eeuw van mijn vader (1999) schetst Mak de veranderingen in Nederland in de vorige eeuw. Mak probeert de grote lijnen van de geschiedenis te verbinden met de leefwereld van de gewone burgers. In Europa was in 2004 het best verkochte boek van een Nederlandse schrijver. In najaar 2019 verschijnt het vervolg hierop over de eerste twee decennia van deze eeuw.

foto: Merlijn Doomernik

19 maart 2020, 20:00 €9.00

zitplaats

21
mrt
2020
Erik Brey
Jubileum

Erik Brey beklom voor het eerst het toneel met theatergroep Purper, dus iedere keer als hij een jubileum zou willen vieren, dan viert Purper dat ook. Vandaar dat hij dit jaar zijn 39-jarig jubileum viert! Bijna 40 jaar op het toneel, zelf zojuist de 60 gepasseerd. Hoog tijd om eens in eigen schatkist te graven. Erik Brey is pianist, performer, schrijver, componist, arrangeur, maar voelt zich wellicht het meeste thuis zelf zingend aan de vleugel. Liedjes van zichzelf, en van vele anderen, in een variëteit aan stijlen: klassiek, chanson, tango, jazz, gypsy, enz. Daarbij altijd op zoek naar humor en/of ontroering. Erik Brey werd geboren op 27 december 1956. In zijn jeugd speelde de piano een indrukwekkende rol die ertoe leidde dat hij zich nagenoeg zelf de kunst van het spelen hierop meester maakte. Muziek en piano bleven zijn leven beheersen. Na het VWO schrijft Erik zich in als student Muziekwetenschap aan de Rijks Universiteit Utrecht. De studietijd in Utrecht wordt echter vooral doorgebracht met muziek, zigeunerorkestjes, jazzcombootjes & amateurtoneel. De oprichting van theatergroep Purper brengt Erik definitief op het toneel, waar hij nu al 39 jaar thuishoort.

Dit is een voorstelling zonder pauze.

28
mrt
2020
The 70's Unplugged
Love the one you're with

Deze gevleugelde uitspraak van Billy Preston vormt het thema voor de nieuwe show van THE 70’s UNPLUGGED. Een theaterconcert met de mooiste lovesongs uit de 70’s vol prachtige popsongs die gaan over de liefde in de breedste zin van het woord. Met veel gevoel en enthousiasme zingen Vannessa Thuyns en Joost Dobbe hun versies van deze 70’s klassiekers. Vaak verrassend, soms sentimenteel, maar altijd vol vuur en met respect voor het origineel. De ijzersterke band zorgt voor een muzikale sfeer waarin de songs het best tot hun recht komen. LOVE THE ONE YOU’RE WITH laat je de 70’s opnieuw beleven met de hits van bijvoorbeeld Crosby-Stills-Nash & Young, Fleetwood Mac, Joni Mitchell, Simon & Garfunkel, Bob Dylan, The Eagles, James Taylor, Linda Rondstadt en vele anderen. Getuige de vele uitverkochte zalen en laaiend enthousiaste publieksreacties heeft THE 70’s UNPLUGGED zich de afgelopen jaren bewezen als vaste waarde op de muziek- en theaterpodia. LOVE THE ONE YOU’RE WITH is daarom een show die je niet wil missen!

Dit is een voorstelling met pauze.

03
apr
2020
Uitverkocht
Christel de Laat
Zijn daar nog vragen over?

Afgelopen twee theaterseizoenen heeft Christel de Laat de lachspieren van haar bezoekers zodanig goed opgewarmd dat een vervolg niet uit kon blijven. De titel van haar nieuwe show ‘Zijn daar nog vragen over?’ geeft aan dat zij de interactie met haar publiek niet uit de weg gaat. Heeft u geen vragen? Geen probleem. Christel heeft er des te meer. Waarom kussen we elkaar bij een ontmoeting drie keer? Waarom is koffie en thee bestellen tegenwoordig zo’n gedoe? Waarom moeten we zoveel keuzes maken? Geen wereldproblemen, maar alledaagse zaken die vragen bij Christel opwerpen. U gaat ongedwongen een avondje ontspannen lachen over alledaagse dingen. Zijn daar soms nog vragen over?

Dit is een voorstelling zonder pauze.

3 april 2020, 20:15 €16.50

zitplaats, inclusief drankje

Deze voorstelling is uitverkocht.
U kunt helaas geen kaartjes meer reserveren.
14
apr
2020
Veldhuis & Kemper
Try out nieuw programma

Veldhuis & Kemper gooiden bij het maken van hun vorige programma, Geloof ons nou maar, het roer om. En hoe! Het resultaat? Prachtige recensies, uitverkochte zalen, lyrische reacties van het publiek en een schitterende nominatie voor de belangrijkste cabaretprijs De Poelifinario. U snapt, de ingeslagen weg smaakt naar meer. Hoe dit zal uitpakken dat weten de heren Veldhuis & Kemper nog niet precies. Persoonlijker, meer confronterend, grappiger, harder of zachter? Of van alles misschien een beetje? Hoe dan ook wordt het de overtreffende trap!

Dit is een voorstelling zonder pauze.

16
apr
2020
Thomas Ross
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Tomas Ross (1944) debuteerde in 1980 met De Honden van het Verraad, een politieke thriller over de vrijheidsstrijd van Zuid- Molukkers. Deze roman wordt al gekenmerkt door wat later zijn handelsmerk zou worden: spannende fictie. Gebaseerd op feiten en grondige research, waarbij hij meestal zegt te stuiten op doofpotaffaires. Ross werd drie keer bekroond met de Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige spannende roman. Hij schreef tientallen romans, onder meer over de Greet Hofmans-affaire, de val van Srebrenica, de dood van Mathilde Willink en de moord op Pim Fortuyn. Dit jaar verscheen Blonde Dolly waarin de raadselachtige dood van deze luxe-prostituee verband lijkt te hebben met een dodelijk complot in de oorlog waarbij corrupte Nederlanders betrokken waren. Hebben die haar geliquideerd?

foto: Ben Kleyn

16 april 2020, 20:00 €9.00

zitplaats

25
apr
2020
Percossa
Unplugged

Hooggeëerd publiek! Ze staan garant voor stevige percussie, verrassende vondsten en heel veel humor: de 'Rebels of Rhythm' van Percossa. En in deze PROEFvoorstelling “UNPLUGGED” gaan ze terug naar de essentie van dit alles. Geen gelikte lichtshow of gepolijste fratsen maar spiksplinternieuwe muziek en acts. Ongezouten, rauw en onversneden. Straattheater op het toneel. Om te testen, te verfijnen of weg te gooien; u mag het zeggen! Stap binnen in deze intieme setting vol spektakel op de vierkante meter en kom oog in oog te staan met de mannen van Percossa!

Dit is een voorstelling zonder pauze.

16
mei
2020
Uitverkocht
Rob Scheepers
Gulzig (try-out)

Na zijn cabaretdebuut in 2014 gebeurde er veel. Tournees verkochten uit, radio- en televisieoptredens volgden en zijn eerste landelijke tournee sloot hij af in een vol DeLaMar theater in Amsterdam. Na zijn traditionele Nieuwjaarsconference onder de rivieren is het nu tijd voor zijn derde landelijke show. Geen hoofdzonde is Rob vreemd. Rob is gulzig. Want waarom tevreden zijn? Hij wil meer likes, meer quality time, meer optredens, meer borrelnootje, meer schermtijd, meer borsthaar, meer bezoekers en meer geld. Gewoon meer, meer, meer……..van alles! Waarom? Om indruk te maken. Op iedereen die hij kent. En niet kent. Maar wie wil dat nou niet? Rob doet er in ieder geval vrolijk aan mee en vindt het heerlijk. Dus kan u nog meer grappen verwachten. En meer verhalen. En meer lachen. Meer van alles!

Dit is een voorstelling zonder pauze.

16 mei 2020, 20:15 €20.00

zitplaats, inclusief drankje

Deze voorstelling is uitverkocht.
U kunt helaas geen kaartjes meer reserveren.