14
sep
2019
Jacques Vriens
Grootmoeders Grote Oren (familie 5+)

Jacques Vriens gaat regelmatig door het land met theater-vertelvoorstellingen die hij maakte aan de hand van zijn sprookjesboek “Grootmoeders grote oren...” Hij zet nu een nieuwe voorstelling op de planken. Jacques speelt al zijn hele leven toneel en vertelt én speelt in deze voorstelling twee sprookjes waarin spanning en humor elkaar afwisselen. In ‘De wolf en de zeven geitjes’ gaat de onhandige wolf zelfs zingen. En in ‘De nieuwe kleren van de keizer’ zetten de nep kleermakers Singer en Pfaff de ijdele keizer voor gek (en in zijn blootje…) Grootmoeders Grote Oren is een familievoorstelling van bijna een uur voor kinderen vanaf 5 jaar én hun (groot-)ouders. Maar óók oudere kinderen zullen heel veel plezier beleven aan deze spannende en geestige voorstelling.

'Vriens kruipt in tal van personages en vertelt en speelt zo spannend en zo geestig dat hij de zaal een uur lang in zijn ban weet te houden. Ondertussen wordt er ook nog getoverd met licht, muziek en geluid' (Eindhovens Dagblad)

'Hij weet met weinig middelen een hele wereld op te roepen. Een bijzondere voorstelling voor kinderen én volwassenen.' (De Stem)

21
sep
2019
Janke Dekker en Amy Egbers
Generations (Help mijn dochter zingt opera)

Een wervelend theaterconcert, met de mooiste musical en opera klassiekers. Een avond lang genieten van muziek die ons al generaties lang betovert, gezongen door twee bijzondere zangeressen. Janke Dekker kan terugkijken op een lange carrière in de musicalwereld. Haar dochter Amy Egbers is net afgestudeerd aan het Fontys conservatorium in klassieke zang en muziektheater. Want het bloed kruipt wel…..maar toch altijd net een beetje anders dan voorzien. In dit concert jagen ze elkaar met liefde de kast op en leren ze elkaar over hun zo uiteenlopende muziekvoorkeuren. Al zingend vinden ze de harmonie weer terug en weten ze de generatiekloof te overbruggen. Want mooie muziek is mooie muziek, welk label je er ook op plakt. Zij worden begeleid op de vleugel door Eelco Menkveld.

22
sep
2019
Dahldiner
Op Verhaal (theaterdiner i.s.m. Restaurant Kastanjehof)

Een schrijver die ook een kookboek op zijn naam heeft? Dat is Roald Dahl. In het Dahldiner proeft u beide in een smakelijke afwisseling van gerechten uit zijn kookboek en Dahls beroemde verhalen. Gerechten gereserveerd in de ongekende ambiance van Restaurant Kastanjehof door chefkok Guust Mortier, die hier gastronomie en Brabantse gemoedelijkheid combineert. Roald Dahl schreef niet alleen de mooiste verhalen, maar ook een kookboek met heerlijke gerechten. Die twee komen samen in het Dahldiner. Tussen de gangen door worden zijn meest bizarre, spannende en grappige verhalen voor volwassenen verteld. Of komen tussen de verhalen door de smakelijkste gerechten van Dahl voorbij? Hoe dan ook, het wordt genieten.

De Leeuwarder Courant schreef: “Het Dahldiner is een prachtige ervaring: heerlijk eten afgewisseld met Dahls bizarre verhalen uitgevoerd door meester vertellers. Een onvergetelijke middag.”

Vertellers: Frank Belt en Marjan Penterman

22 september 2019, 15:00 €47.50

zitplaats

Er zijn nog 54 plaatsen beschikbaar.

28
sep
2019
Ed Struijlaart
Gitaarmannen (Van Clapton tot Sheeran)

Toen Ed op zijn negende Eric Clapton op de televisie zag wist hij twee dingen zeker: Ik wil zo'n baard en ik wil zo'n gitaar. Voor de baard moest hij nog even geduld hebben, maar vanaf dat moment is de gitaar zijn leven gaan bepalen. Tijdens zijn theatervoorstelling 'Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran’, die na een zeer succesvol eerste seizoen nu in reprise gaat, brengt Struijlaart een ode aan de gitaar en aan zijn helden. Van de ‘Crossroads’ van Robert Johnson naar het ‘Seattle’ van Jimi Hendrix. Waarom is Clapton's unplugged optreden zo legendarisch en waarom weet Ed Sheeran in zijn eentje, alleen gewapend met een akoestische gitaar en een loopstation, avond aan avond Wembley uit te verkopen? Waarom is de gitaar anno 2019 nog steeds bepalend in de popmuziek? Dit alles en meer in ‘Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran’.

05 okt
06 okt
11 okt
12 okt
13 okt
2019
JEUGDTHEATER CARROUSEL
Spinder (jeugd 8-104 jaar)

Hidde heeft een insectenverzameling in de kelder en nu wil zijn broer de kelder inpikken. En dus is het oorlog. Hidde maakt geen enkele kans, maar hij heeft één wapen: het geheim dat de broers al een paar jaar bewaren. Een verschrikkelijk geheim…

Midden in de Kinderboekenweek speelt Jeugtheater Carrousel deze fantasierijke en spannende familievoorstelling (6+), gebaseerd op het kinderboek van Simon van der Geest. De schrijver won hiermee in 2011 én in 2013 De Gouden Griffel. Het boek was ook in 2014 winnaar van de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury (in de categorie 10-12 jaar). Nu dus op het toneel gebracht in De Eendracht. Zien we je daar? Op het puntje van je stoel?

10
okt
2019
Pieter Waterdrinker
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Pieter Waterdrinker (1961) is schrijver en Rusland correspondent. Hij werkte als journalist voor onder meer De Telegraaf, de VPRO en Vrij Nederland. In 1996 vestigde hij zich in Rusland, waar hij in hoog tempo onder de achternaam van zijn moeder boeken begon te publiceren die opvielen door de on-Nederlandse thematiek en toon. Rondom zijn debuutroman Danslessen ontstond een rel toen de Zandvoortse burgemeester besloot een klacht in te dienen wegens smaad en antisemitisme. Waterdrinker werd bij het gerechtshof in Amsterdam vrijgesproken. De uitingen van romanpersonages kunnen niet voor rekening van de auteur komen. In zijn sterk autobiografische roman Tsjaikovskistraat 40 neemt hij de lezer mee op een duizelingwekkende reis door de Russische geschiedenis en door zijn eigen leven. Vertrekpunt is zijn huis in Sint Petersburg, daar waar zich de Russische revolutie van 1917 afspeelde.

foto: Julia Lisnjak

10 oktober 2019, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 80 plaatsen beschikbaar.

17
okt
2019
Het Groot Niet Te Vermijden
The Last Waltz (try-out)

Het Groot Niet Te Vermijden neemt afscheid. ‘The Last Waltz’ is de 16e en tevens de afscheidsvoorstelling. Vele nieuwe ideeën rolden uit de mannen om nog aan u te laten zien. De vogeltjesdans omgetoverd in Arabische Raï, 21 instrumenten bespelen in 3 minuten en Goeroe Boeroe Bhagwan komt u spiritueel oplichten. Het wordt een overvol programma, met alle muzikale vondsten die u nog móet zien; die u niet mag missen en die Het Groot nog éénmaal met u wil delen! Krijgen ze al deze creatieve invallen in die éne laatste theatervoorstelling gepropt? Natuurlijk lukt dat! Zoals het al die jaren is gelukt. Maar dan komt het onvermijdelijke moment dat we gedag gaan zeggen. Dat we afscheid nemen van elkaar. Het publiek en Het Groot. 30 jaren gedeeld, 16 voorstellingen gemaakt en gezien… Maar ze doen dat in de stijl van Het Groot; er moet gelachen worden! Zo erg kan het niet zijn. Een trots Groot Niet Te Vermijden viert zijn afscheid! Dit is uw laatste kans. Uw laatste kans om Het Groot in volle glorie in uw theater te bewonderen!

19
okt
2019
Van Hoorne Entertainment
Doornroosje de Musical (familie 4+)

Na een succesvolle reeks van elf betoverende sprookjesmusicals, die jaarlijks bezocht worden door meer dan 100.000 bezoekers, blaast Van Hoorne Entertainment dit seizoen Doornroosje De Musical compleet nieuw leven in. Het wereldberoemde verhaal over het lieftallige prinsesje dat zich prikt aan een spinnenwiel werd een aantal jaren geleden al omgetoverd tot een magische familievoorstelling en zal, in een geheel nieuw jasje, opnieuw een plekje veroveren in de harten van vele kinderen en hun (groot)ouders. In deze volledig nieuwe sprookjesmusical met een twist wordt de rol van Doornroosje gespeeld door Sita, die al eerder te zien was als de Kleine Zeemeermin en Rapunzel. Uiteraard mag het populaire tovenaars-duo, Titus & Fien, niet ontbreken. Ook zij keren natuurlijk terug in deze sprookjesvoorstelling voor de dagelijkse portie lachen, gieren, brullen! Je valt zeker niet in slaap bij deze magische musical boordevol aanstekelijke liedjes, betoverende meerstemmigheid, vrolijke dansjes en hilarische humor! ‘Doornroosje De Musical’ is een adembenemende, feeërieke voorstelling voor de hele familie!

25
okt
2019
Karin Bloemen
Billie, Aretha, Norah, Amy, Karin…!

Karin Bloemen is bekend van haar grote, extravagante personality shows, maar haar eerste grote liefde is toch: zingen! In deze voorstelling gaat ze ‘old school’ helemaal voor de muziek, samen met de Old School Band. Belangrijke inspiratiebronnen voor Karin zijn zangeressen als Billie Holiday en Aretha Franklin. De stijl van de Old School Band sluit daar naadloos op aan; funk, jazz en soul. In dit pure, muzikale programma komt het allemaal voorbij, van eigen stukken tot en met de fijnste covers uit het rijke repertoire van Billie, Aretha, Norah, Amy, etc, etc…

De Old School Band kan niet beter beschreven worden dan in een Amerikaanse recensie naar aanleiding van hun debuutalbum uit 2017 (Huffington Post, USA): “For those who love a good old school band; a tight no-nonsense grooving ensemble with funk-driven bass and drums, a wizard on keyboards and an extraordinarily tasteful guitarist with his own signature sound, then go no further than Dutch guitarist Marnix Busstra’s latest Old School Band.”

26
okt
2019
Bjorn van der Doelen
Eerwaarde Vader zegen mij want ik heb gezondigd

Van der Doelen bewees zich afgelopen jaren een karakter op het podium, in staat om te luisteren en te sturen, te vertellen en te vermaken, te vervoeren en te boeien. Eind 2018 verscheen zijn 5de studio-album “Eerwaarde Vader zegen mij, want ik heb gezondigd”, op het album gaat hij volgens ouderwets Katholiek gebruik te biecht. Vanaf voorjaar 2019 trekt Van der Doelen met zijn Huursoldaten langs de Nederlandse theaters om zijn zonden te overzien en op te biechten. De 7 hoofdzonden: de ijdelheid, de hebzucht, de afgunst, de lust, de gulzigheid, de wraak en die eeuwige gemakzucht zullen allen de revue passeren.

Een verhaal waar geen plek is voor gelul, maar louter ware woorden. Over hoe vaak hij pas om 6 uur ‘s ochtends bezopen thuiskwam, alle kroegen al lang dicht. Over hoe hij nu pas inziet hoe eenzaam zij toen moet zijn gewist. Over hoe hij die apenrots moest beklimmen als een man. En over hoe zij hem tenslotte, zonder nog een woord, weer in haar armen neemt, zoals alleen een vrouw dat kan.

Van der Doelen houdt z’n luisteraars graag een spiegel voor in z’n echte, oprechte, soms een bietje ongemakkelijke maar bovenal goudeerlijke verhaaltjes. Van der Doelen noemt zichzelf, met een knipoog, de parel van Brabant. Wat ons betreft volkomen terecht.

30
okt
2019
Pieter Derks
Voor wat het waard is (reprise)

Komt dat zien! Pieter Derks gaat afrekenen. Op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier. Met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Met zichzelf. Met de concurrentie. En met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt. Omdat hij dat nou eenmaal het allerleukst vindt om te doen: peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden. De zaken omdraaien, uitwringen, van alle kanten bekijken en dan op hun plek zetten. Altijd klaar om een paar rake grappen uit te delen. Zijn doel? Jou een vrolijke avond bezorgen! En dat je de dag erna bemerkt dat je toch met een andere bril om je heen kijkt.

09
nov
2019
Uitverkocht
Excelsior Gemert & De Eendracht i.s.m. Omroep Centraal
Maestro Gemert-Bakel 2019

Na het grote succes in 2015 en 2017 presenteren cultuurhuis De Eendracht, Excelsior Gemert en Omroep Centraal opnieuw hun eigen ‘Maestro’. Prominente inwoners van Gemert-Bakel dirigeren het Gemertse harmonieorkest en worden beoordeeld door een deskundige jury.

9 november 2019, 20:15 €20.00

zitplaats, inclusief drankje

Deze voorstelling is uitverkocht.
U kunt helaas geen kaartjes meer reserveren.
14
nov
2019
Peter Buwalda
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Peter Buwalda (1971) debuteerde in 2010 met Bonita Avenue. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. De roman voerde de bestsellerlijsten aan, verkocht meer dan 350.000 exemplaren en werd wereldwijd vertaald en bejubeld. Goed schrijven kost krankzinnig veel tijd, zegt Peter Buwalda. Hij deed acht jaar over zijn nieuwe roman Otmars zonen (2019). En dat is nog maar het eerste deel van de trilogie. “Ik hoop dat als alles klaar is, Bonita Avenue gereduceerd is tot De Hobbit, een proloog op het grote werk.” Wat een lef. Je begint aan een roman van ruim zeshonderd pagina’s en zet de lezer direct op het verkeerde been. “Wat psychiaters tegen fikse tarieven een Vatersuche noemen, is niet aan de orde”. Direct blijkt het tegendeel: die vaderzoektocht is overduidelijk, zoals je dat had kunnen weten uit de titel met de meervoudsvorm ‘zonen’.

foto: Linda Stulic

14 november 2019, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 80 plaatsen beschikbaar.

16 nov
17 nov
21 nov
2019
't GAT
Don Juan

Een verhaal vol tempo, verrassende wendingen en vooral ook: Humor! ’t GAT gaat opnieuw met een grote groep spelers, waaronder ook de kinderen van onze ‘jeugdafdeling’, aan de slag om van Don Juan een heerlijke toneelbelevenis te maken!

23
nov
2019
Supertrap
Breakfast in America

De Nederlandse band Supertrap brengt na de succesvolle ‘Live in Paris’ tour dit seizoen opnieuw de geniale muziek van Supertramp naar het theater. In 2019 is het precies 40 jaar geleden dat Supertramp hun bestverkochte album ‘Breakfast in America’ uitbracht. Om dit te vieren zal Supertrap dit album integraal opvoeren. Denk aan songs als ‘The Logical Song’, ‘Goodbye Stranger’, ‘Breakfast in America’, ‘Take the Long Way Home’ en ‘Child of Vision’. Uiteraard speelt de band ook de beste nummers van de albums ‘Crime of the Century’, ‘Crisis? What Crisis?’ en ‘Even in the Quietest Moments’. Muziek uit de ‘gouden tijd’ van Supertramp waarin Roger Hodgson en Rick Davies als tegenpolen de mooiste muziek produceerden en Supertramp misschien wel de meest succesvolle rockband ter wereld was. Supertrap zet een eigentijdse show neer vol prachtig licht en pakkende visuals die de ware Supertramp liefhebber niet wil en mag missen!

12
dec
2019
Judith Visser
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Judith Visser (1978) publiceerde tot op heden twaalf boeken en een reeks korte verhalen. De thriller Stuk (2009) werd genomineerd voor de Gouden Strop. Het boek werd ook verfilmd en voor het toneel bewerkt. Haar meest recente werk is de bestseller Zondagskind, waarin ze haar eigen jeugd beschrijft. Zij kwam er op volwassen leeftijd achter dat ze het syndroom van Asperger heeft. Dat verklaarde veel. Bijvoorbeeld waarom ze wel op haar derde al kon lezen en schrijven, maar niet kon praten. Waarom ze zich bij dieren meer op haar gemak voelt dan bij mensen. En waarom zij letterlijk ziek werd van verjaardagsfeestjes. Door haar ervaringen weet ze de zintuiglijke waarnemingen van een jong meisje met Asperger op grandioze wijze in tekst te vangen. In Zondagskind blikt zij terug op haar jeugd. Zij vertelt het verhaal van een jong meisje dat opgroeit in de jaren tachtig en negentig, een tijd waarin weinig bekend was over autisme. Jasmijn bewandelt haar eigen, hobbelige pad en leert bij elk obstakel zichzelf en de wereld waarin ze leeft beter begrijpen.

12 december 2019, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 80 plaatsen beschikbaar.

14
dec
2019
Alex Ploeg
Ultimatum

Soms moet je jezelf een ‘Ultimatum’ stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Hij stelt rake vragen over onderwerpen die er niet toe doen. Maar een ding staat vast: lachen ga je zeker! Alex is lid van Comedytrain en won de Publieksprijs van Rotterdams cabaretfestival Cameretten 2016. De jury prijst zijn grapdichtheid, zelfspot en muzikaliteit. “Veel van zijn verhalen zijn hilarisch. Sommige herken je direct. Andere verhalen getuigen juist van een prettig gestoord brein. Naast een goede comedian is Alex ook een uitstekend gitarist.” Alex werd in de Volkskrant uitgeroepen tot Comedy Talent van 2018.

16
jan
2020
Ronald Giphart
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Giphart (1965) studeerde Nederlands en was jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. Tijdens dit werk schreef hij zijn debuutroman Ik ook van jou, die werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Voor zijn oeuvre ontving Giphart de C.C.S. Croneprijs, de tweejaarlijkse literatuurprijs van de stad Utrecht. Zijn boeken beleven herdruk op herdruk en staan met een miljoen exemplaren in boekenkasten. Ik ook van jou, Phileine zegt sorry en Ik omhels je met duizend armen werden met veel succes verfilmd. In september verschijnt zijn nieuwe roman Alle Tijd. Een uiterst Giphartiaanse roman over ambitie, vriendschap en liefde met in de hoofdrol een groep vrienden die samen een bierbrouwerij hebben. Tijdens een weekend reflecteren ze op de vriendschap en op het leven. In een meeslepend wij-perspectief neemt Ronald Giphart de lezer mee in de zes met elkaar verweven levens.

foto: Marc Deurloo

16 januari 2020, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 80 plaatsen beschikbaar.

01
feb
2020
Mark van de Veerdonk
Geen Viking

Verbale slapstick vol mallotige meningen, onzinnige omdraaiingen en slimme schijnbewegingen. Zie hier het handelsmerk van cabaretier Mark van de Veerdonk. Ook zijn nieuwe voorstelling belooft weer een ware flipperkast vol stuiterende grappen te worden. Tweemaal 50 minuten ontiegelijk lachen, onder het motto “Het leven is geen grap, je moet het er zelf van maken”. In “Geen Viking” doet de Brabander wederom verslag van een bizar incident uit zijn persoonlijke leven waar hij misschien niet sterker maar wel veel joliger uit is gekomen. En dat is ook wat waard. Wie de afgelopen jaren één of meerdere van zijn onstuimige optredens heeft meegemaakt, weet dat het draait om die ene vraag: wat wordt het decorstuk? Na een vliegende wc-pot, een halve deux chevaux, een antieke telefooncel, een gecrashte solex in een ladekast en een concertvleugelboot … wat sleept de Brabantse komiek nu het podium op? Van de Veerdonk zelf: “Wat het decor wordt? Ik kan slechts één ding verklappen; Geen Viking”