15
dec
2018
Gerard van Maasakkers
40 Jaar Liedjes

40 jaar geleden schreef Gerard van Maasakkers zijn eerste liedje. ‘Hee gaode mee’ werd een groot succes en het was de start voor een bloeiende carrière. Al snel ging zijn eerste plaat ‘Komt er mer in’ 25.000 keer over de toonbank. Na Brabant volgde de rest van het land en Van Maasakkers werd een naam in de Nederlandse muziekwereld. Hij volgde altijd zijn eigen koers; prijzen als de Gouden Harp (2007) en 2x de Annie MG Schmidtprijs (2011 en 2013) waren de erkenning. In ‘40 jaar liedjes’ zal Gerard van Maasakkers een keuze maken uit de 13 platen die hij opnam en dat gaat een mooie, intieme avond opleveren met veelkleurige liedjes en anekdotes. Van ontroering naar uitbundigheid en weer terug. Al 40 jaar lang.

20
dec
2018
Arno Kantelberg
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Arno Kantelberg (Gemert, 1968), hoofdredacteur van de tijdschriften Esquire, Men’s Health en National Geographic, wordt vooral gekend en gevreesd als de stijlgoeroe van Nederland. Hij is de man die in De man op z’n Best op een goedgehumeurde toon zijn kijk geeft op de kleding van de Nederlandse man. Daarbij wordt vaak vergeten dat hij na zijn opleiding tot journalist ook adjunct-hoofdredacteur was van de Nieuwe Revu; dat hij het scenario schreef voor de zevendelige serie De eenzame oorlog van Koos Tak en dat hij het programma De Gids bedacht voor de VARA. In het programma Spraakmakers trad hij op als interviewer. Kortom een veelzijdig man, die al in 1999 De mens en zijn mobiele telefoon schreef en luchtige boeken schreef over voetbaltaal en vloeken. Toch zal hij, als één van de best geklede mannen van Nederland, herinnerd worden met zijn uitspraak over de kostuums van Willem-Alexander: alsof er een parachute over hem heen is gevallen. Eind dit jaar verschijnt van zijn hand De stijl van de schrijver: over schrijvers en hun kleding.

20 december 2018, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 143 plaatsen beschikbaar.

21
dec
2018
Uitverkocht
KunstLokaal - leerlingen en docenten
Kerstkabaal

KunstLokaal blijft je verwonderen. In deze kerstspecial neemt KunstLokaal je mee de winter in. Met Dans, Musical, Muziek en Theater nemen wij je een uur mee in de ijskoude wereld van KunstLokaal. Niet alleen onze leerlingen jong en oud, maar ook docenten laten zich zien en horen. Hoe? Dat is een verrassing maar wat ons betreft is een nieuwe traditie geboren.

21 december 2018, 19:30 €3.00

zitplaats

Deze voorstelling is uitverkocht.
U kunt helaas geen kaartjes meer reserveren.
17
jan
2019
Thomas Verbogt
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Thomas Verbogt (1952) debuteerde in 1981 met de verhalenbundel De feestavond. Sindsdien schreef hij vele romans, verhalenbundels, toneelstukken en cabaretteksten. Zijn columns voor De Gelderlander zijn al meer dan 25 jaar zeer geliefd. Met zijn oeuvre groeide ook zijn publiek. Lange tijd was hij een zeer gewaardeerd auteur, echter relatief onbekend. Nu behoort hij al een paar jaar tot ‘de eredivisie van de Nederlandse literatuur’. In 2016 stond hij op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs met zijn dertigste boek Als de winter voorbij is. Een boek vol weemoed en melancholie, waarin de hoofdpersoon zo’n levendige verbeelding heeft dat hij een leven lang blijft stilstaan bij twee korte kussen die hij ooit kreeg op een zomerkamp. Ook in Hoe alles moest beginnen (2017) laat Verbogt zien dat het verleden ongrijpbaar is en net als dromen slechts flarden over laat.

Foto: Amke

17 januari 2019, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 150 plaatsen beschikbaar.

18 jan
19 jan
2019
Drumknaauwers
Waeverstad op z'n Kop

De tweede editie van 'Waeverstad op z’n kop' kent een breed scala aan artiesten die voor cabaret, muziek en een klets zorgen. Naast de grote regionale namen die we kunnen bieden, zijn we trots op de vele Gemertse artiesten die dit jaar het podium zullen betreden. Rob Scheepers uit Sterksel, Jorlan Manders en Wichard de Benis zullen deze editie in de ton staan. Cabaret wordt verzorgd door de Gummigalge en Hai, De Ex-prinsensoos en terug van weggeweest De Mobiele. De muzikale noot is deze keer van Koskoier, Noginnedan en het Van Binsbergen Trio. De avond wordt afgesloten met een grote afterparty in de foyer.

Zitplaatsen beneden zijn alleen te koop via http://drumknaauwers.nl/tickets

25
jan
2019
Soundsquad
SoundSquadShow

Een nieuwe generatie muzikanten staat op! Jongeren uit de omgeving laten u versteld staan van wat vandaag de dag de muzikale standaard is. Vijf maanden lang hebben zij grenzen verlegd om deze te gekke orkestrale show neer te zetten. Getalenteerde vocalisten brengen samen met dit spiksplinternieuw projectorkest een mash-up van genres: van lichte muziek, klassiek en rock, tot filmmuziek, jazz, symfonisch en elektronisch.

Met de allure van een proms en een orkestbezetting geïnspireerd op het Metropole Orkest, belooft dit een onvergetelijke avond te worden! Stilzitten is geen optie.

26
jan
2019
Van Hoorne Entertainment
Peppa Pig - Verrassingsfeest EXTRA VOORSTELLING!

Wegens groot succes een extra voorstelling! Peppa Pig, bekend van Nickelodeon, komt terug naar het theater. Na de succesvolle voorstelling ‘De Grote Plons’ zijn het liefste varkentje en al haar vriendjes nu te zien in een verrassende nieuwe familiemusical. Dit keer is het groot feest! Slingers en ballonnen vullen de hele kamer. Een grote, lekkere chocoladetaart staat op tafel. Het wordt een hele bijzondere dag. Samen met haar broertje George en haar vriendjes speelt Peppa vrolijk buiten. Maar dan hebben Mama Big en Papa Big een grote verrassing. Peppa heeft geen idee wat het kan zijn, jij wel? Beleef met Peppa de leukste avonturen in de gezellige familiemusical ‘Verrassingsfeest!’ met nieuwe meezingliedjes, swingende meedoedansjes, vrolijke varkentjeshumor én grote modderplassen. De superschattige handpoppen, kleurrijke decors en uiteraard vele spannende verrassingen maken de voorstelling tot één groot feest voor de hele familie! Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Natuurlijk komt Peppa ook na afloop naar de foyer voor een foto en dikke knuffel met jou!

26
jan
2019
Van Hoorne Entertainment
Peppa Pig - Verrassingsfeest

Verrassing! Peppa Pig, bekend van Nickelodeon, komt terug naar het theater. Na de succesvolle voorstelling ‘De Grote Plons’ zijn het liefste varkentje en al haar vriendjes nu te zien in een verrassende nieuwe familiemusical. Dit keer is het groot feest! Slingers en ballonnen vullen de hele kamer. Een grote, lekkere chocoladetaart staat op tafel. Het wordt een hele bijzondere dag. Samen met haar broertje George en haar vriendjes speelt Peppa vrolijk buiten. Maar dan hebben Mama Big en Papa Big een grote verrassing. Peppa heeft geen idee wat het kan zijn, jij wel? Beleef met Peppa de leukste avonturen in de gezellige familiemusical ‘Verrassingsfeest!’ met nieuwe meezingliedjes, swingende meedoedansjes, vrolijke varkentjeshumor én grote modderplassen. De superschattige handpoppen, kleurrijke decors en uiteraard vele spannende verrassingen maken de voorstelling tot één groot feest voor de hele familie! Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Natuurlijk komt Peppa ook na afloop naar de foyer voor een foto en dikke knuffel met jou!

02
feb
2019
Rock 4 (A Capella Vocal Group)
Abbey Road

Het tiende theaterprogramma van de Nederlandse a capella formatie Rock4 wordt een hele bijzondere. De show zal geheel in het teken staan van The Beatles. Het eerste deel bevat eigenzinnige bewerkingen van bekende en minder bekende songs van de band uit Liverpool, zoals Eleanor Rigby, While My Guitar Gently Weeps, Blackbird, Strawberry Fields Forever en Let It Be. Maar ook solonummers van de verschillende bandleden komen aan bod. Een nummer als Imagine mag natuurlijk niet ontbreken. Na de pauze is het tijd voor de integrale vocale uitvoering van het beroemde album Abbey Road, misschien wel het beste en meest veelzijdige werk van The Beatles, met nummers als Come Together, Something, Here Comes The Sun en het prachtige Golden Slumbers. Rock, pop, klassiek en een vleugje psychedelica, indrukwekkend met elkaar verenigd. Precies de combinatie waarvan de vier zangers van Rock4 in 15 jaar tijd hun handelsmerk hebben gemaakt. Bijna 1000 concerten, uitverkochte zalen door heel Europa en dat alleen gebruikmakend van hun stemmen. De zwaarste, moeilijkste en misschien mooiste manier om muziek te maken. Recht uit het hart. Rock4 meets ‘The Fab4’ in een waar huzarenstuk. En ja, u mag meezingen.

09
feb
2019
John Oldenstam sings Marvin Gaye
What's going on

Marvin Gaye werd geboren op 2 april 1939 in Washington DC en overleed op 1 april 1984. Zijn carrière overspande de volledige geschiedenis van de Rhythm & Blues, vanaf de jaren '50 tot aan de jaren '80 Soul. Marvin Gaye was het toonbeeld van de volwassenwording van de romantische zwarte popmuziek, in een verfijnde vorm die sociale en seksuele politiek omvat. Marvin Gaye was één van de meest consistente en raadselachtige hitmakers van Motown. Zijn hits waren onder andere ‘What’s going on’, ‘Sexual Healing’ en ‘I heard it through the grapevine’. In het theaterconcert ‘What’s Going On’ worden de nummers van Marvin Gaye door John gezongen zoals Marvin Gaye het zelf zou doen!

16
feb
2019
Jochen Otten
Troosten

Ondanks zijn gebrek aan moederinstinct en het grote, diepe gat in zijn empathisch vermogen zult u zich getroost weten door Jochens spervuur aan rake grappen in dit prachtige, persoonlijke verhaal. Jochen Otten kennen we van het succesvolle sketch-programma Sluipschutters. Goed voor meer dan 60 miljoen (!) views op YouTube. Anderen kennen hem als Meester Hank uit de serie Mees Kees. Jochen is lid van het toonaangevende stand-up collectief Comedytrain. Hij schreef voor programma’s als Dit was het Nieuws en Spijkers met Koppen en is steeds vaker als acteur te zien in films en series (Belladonna’s, Hoe het zo kwam dat de ramenlapper hoogtevrees kreeg, Mees Kees, Fenix).

21 feb
22 feb
2019
Schoolmusical Commanderij College
Cats

Cats speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de ‘ Jellicle’ – katten hun grote bal vieren. Één van hen zal door oom Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grizabella de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar verdriet willen ze niets van haar weten. Het kattenfeest wordt wreed verstoord wanneer oom Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider. En de wijze oude kater kiest uitgerekend Grizabella om herboren te worden….

21
feb
2019
Murat Işik
Bibliotheek De Lage Beemden - Lietrair Café

Murat Işik (1977) debuteerde in 2012 met de roman Verloren Grond. Hij ontving er de Bronzen Uil Publieksprijs mee en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Het boek werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. Verloren Grond vertelt de familiegeschiedenis van zijn ouders in Oost-Turkije. Zijn tweede roman (2017), Wees Onzichtbaar, speelt zich af in de Bijlmermeer, waar Işik is opgegroeid. Deze geweldige roman werd bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs 2018 en de Libris Literatuur Prijs 2018. ‘Het had weinig gescheeld of ik was in Izmir gebleven. Niemand van mijn familieleden daar heeft gestudeerd. Mijn vader was als kind schaapherder en als kind durfde ik niet eens te dromen. In de Bijlmer groeide ik op in een opgegeven wijk. Mensen durfden niet op bezoek te komen uit angst dat hun auto zou worden opengebroken. Ik was heel bescheiden in wat mijn potentie kon zijn. En nu voel ik dat ik ben doorgebroken naar de Champions League van de literatuur.’

Foto: Liselore Chevalier

21 februari 2019, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 150 plaatsen beschikbaar.

21
mrt
2019
Nina Polak
Bibliotheek De Lage Beemden

Nina Polak (1986) debuteerde in 2014 met We zullen niet te pletter slaan. Vanuit het perspectief van twee jonge mensen, een zoon en een dochter, wordt de scheiding van hun twee moeders beschreven. De roman beschrijft de sociale en seksuele verwarring van goedbedoelende maar onhandige mensen die weten wat ze willen worden, maar de juiste weg niet zien. Het is een warm, stormachtig familieverhaal over misleidende obsessies en goede zorgen. Polak schreef met Gebrek is een groot woord (2018) haar langverwachte tweede roman. Talent toont ze opnieuw rijkelijk. Ook in deze roman is het hoofdpersonage een dolende ziel met een inherente rusteloosheid. En ook hier bulkt het van onderhuids verzet tegen de voorschriften van de burgermannetjes-samenleving. Kies je voor ongebreidelde vrijheid? Of laat je je toch verstrikken in de netten van een gezapige relatie?

Foto: Bon Bronshoff

21 maart 2019, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 150 plaatsen beschikbaar.

23
mrt
2019
Rapalje
Still into Folk

Into Folk in een nieuwe jas, of liever gezegd, een nieuwe kilt. Twintig jaar na het verschijnen van ons eerste echte album, is het tijd voor een heruitgave. Om onze ontwikkeling eer aan te doen nemen we dit album in z’n geheel opnieuw op. Het geluid van David Myles is natuurlijk de belangrijkste toevoeging. Ook twintig jaar later klinken klassiekers als Wat Zullen We Drinken, Raggle Taggle Gypsy en Whisky in the Jar nog net zo opzwepend als toen! Aangevuld met Ierse Danseressen, een vlammende doedelzak en een schat aan ervaring is ‘Still into Folk’ een ware Keltische beleving!

29
mrt
2019
Stefano Keizers
Erg Heel

Tijdens het Amsterdams Kleinkunstfestival liet deze jonge cabaretier complete zalen in verwarring achter en sleepte hij de Wim Sonneveldprijs in de wacht. Nu staat hij in de theaters met zijn eerste avondvullende show, die de gemoederen nog meer zal beroeren. Stefano Keizers ontregelt. In het tv-programma De Slimste Mens ontpopte hij zich tot een wolf in clownskleren en schopte hij het tot de finale. Maar wie is Stefano Keizers? Waar komt hij vandaan? Wat deed hij in een vorig leven? Ieder antwoord levert nieuwe vragen op. Met een brede grijns danst Keizers over alle grenzen heen. Hij charmeert zijn publiek als een ware entertainer, maar wees gewaarschuwd; in Erg Heel is alles misschien mogelijk, maar niets wat het lijkt.

NRC over Stefano Keizers: 'Een sensationeel optreden. Wie zich wel eens afvraagt of er nog een nieuwe Hans Teeuwen gaat opstaan, zag bij Keizers hoe dat eruit zou kunnen zien: een eerste proeve van een vergelijkbare dosis experiment, tegendraadsheid en vormgevoel. Keizers is wat je noemt een gevaarlijke cabaretier.'

04
apr
2019
Guido Weijers
Masterclass Geluk

Guido Weijers presenteert: De wetenschappelijke kant van geluk

Iedereen die wat filosofische quotes op facebook kwakt, noemt zich tegenwoordig personal coach. Mensen vluchten wanhopig in mindfulness, yoga en meditatie. We worden doodgegooid met zelfhulpboeken over ‘geluk', 'wetten voor succes' en 'hoe het optimale uit je leven te halen’. Maar hoe zit het nu echt? Guido Weijers kan het u vertellen.

Weijers volgde zelf Masterclasses over 'geluk‘ aan de Erasmus Universiteit, sprak op TEDx over dit onderwerp en deed in Bhutan onderzoek naar het Bruto Nationaal Geluk. Guido mag dus oprecht van geluk spreken. In 100 minuten komen tips en tricks voorbij die een weg vrijmaken naar maximaal geluk. Mensen die Guido eerder in het theater zagen, kennen z'n filosofische kant. We beloven dan ook geen 'cabaret' maar een theatercollege vol met humor. We garanderen dat u met meer inzichten en geluk naar huis gaat dan u bent gekomen.

06
apr
2019
Hun
Alles is wel

Gefeliciteerd! U leeft nog en dat willen we graag met u vieren, dat heeft u wel verdiend. Een avond geheel in teken van u en uw wereldprestatie - vol van awards, odes en serotonine! We nodigen u uit om lekker onderuit te gaan zitten, te genieten en te ontspannen. Trekken wij voor u iets moois aan, zetten er een lampje op en trekken onze gouden keeltjes open. Kosten noch glitters zullen worden gespaard, zodat u niet eens zult merken dat één van ons depressief is. Ergo een avond vol vermaak! Gepresenteerd door uw waanzinnige gastvrouwen: P en Char.

Sabine Krol en Charlotte de Vries zijn Hun. Beide afgestudeerd aan het Conservatorium, begonnen zij in 2014 als duo zelf materiaal te schrijven en te ontwikkelen. Gewapend met piano's, gitaren, glitters, synthesizers en andere elektronische shit shinen ze de pan uit met Hun tweede voorstelling 'Alles is Wel'. Een voorstelling vol van tekst, geen tekst, Nederlandstalige liedjes, dikke dansmoves en levensvragen die niet beantwoord zullen worden.

18
apr
2019
Esther Verhoef
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Esther Verhoef (1968) is een van de succesvolste en meest veelzijdige schrijvers van Nederland. Er zijn meer dan 2 miljoen exemplaren van haar thrillers verkocht. Om maar niet te spreken over de 8 miljoen exemplaren van haar boeken over huisdieren, waarvoor ze ook de fotografie verzorgde. Voor wat betreft haar thrillers blijft Verhoef de standaard voor het genre; zij hoort tot de schrijvende elite, wier boeken je doen snakken naar adem. Ze won niet voor niets de NS Publieksprijs, de Gouden Strop, de Diamanten Kogel, de Hebban Crimezone Award en tweemaal de Zilveren Vingerafdruk. Verhoef schrijft eigenlijk twee soorten thrillers. Onder haar eigen naam/solo vooral romantische thrillers waarin vrouwen in huiveringwekkende situaties terechtkomen. Daarnaast schrijft ze samen met haar echtgenoot Berry keiharde thrillers onder de naam Escober. Van haar eerste roman Tegenlicht (2012) zijn inmiddels 225.000 exemplaren verkocht. In 2017 verscheen haar tweede roman Nazomer.

Foto: Tessa Posthuma de Boer

18 april 2019, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 144 plaatsen beschikbaar.

11
mei
2019
Marcel Stevens (Petazzie)
En door...

Marcel is zeker geen onbekende in de theaters. Na een aantal uitverkochte en succesvolle shows met Petazzie kwam hij enkele jaren geleden met 2 opeenvolgende oudejaarsconferences. Ook deze werden met veel enthousiasme ontvangen. Nu is hij terug, en dat werd tijd. In zijn programma ‘En door… ‘ bespreekt Marcel op zijn eigen humoristische wijze mooie, genante, vertederende, trieste, onverwachte en komische gebeurtenissen die hij de afgelopen jaren heeft meegemaakt. Altijd vanuit zijn eigen perspectief, en natuurlijk neemt hij zijn vleugel mee. Pas dan voelt deze bourgondische Helmonder zich op zijn gemak. Kortom, een avond vol humor, muziek, improvisatie, verrassingen en een grote dosis zelfspot!

17
mei
2019
Henry van Loon
Onze Henry

Alweer een nieuwe knettergekke show van die dekselse sympathieke beroepsklungel Henry van Loon. Met dezelfde ongeëvenaarde slapstick waarmee die rare Henry zich door de doldrieste realiteit van dit maffe bestaan heen wurmt, rijgt hij in deze hilarische solo louter unieke hoogtepunten aaneen. Hilariteit wordt virtuoos afgewisseld door een fideel moment met het publiek of een ontroerend lied. Je bedenkt het niet maar je ziet het wel degelijk, waardoor je na afloop met een parelmoeren glans naar buiten treedt en hoofdschuddend tegen je tijdelijke bedpartner fluistert: ‘Dat was nu echt weer iets voor onze Henry.’