17
okt
2019
Het Groot Niet Te Vermijden
The Last Waltz (try-out)

Het Groot Niet Te Vermijden neemt afscheid. ‘The Last Waltz’ is de 16e en tevens de afscheidsvoorstelling. Vele nieuwe ideeën rolden uit de mannen om nog aan u te laten zien. De vogeltjesdans omgetoverd in Arabische Raï, 21 instrumenten bespelen in 3 minuten en Goeroe Boeroe Bhagwan komt u spiritueel oplichten. Het wordt een overvol programma, met alle muzikale vondsten die u nog móet zien; die u niet mag missen en die Het Groot nog éénmaal met u wil delen! Krijgen ze al deze creatieve invallen in die éne laatste theatervoorstelling gepropt? Natuurlijk lukt dat! Zoals het al die jaren is gelukt. Maar dan komt het onvermijdelijke moment dat we gedag gaan zeggen. Dat we afscheid nemen van elkaar. Het publiek en Het Groot. 30 jaren gedeeld, 16 voorstellingen gemaakt en gezien… Maar ze doen dat in de stijl van Het Groot; er moet gelachen worden! Zo erg kan het niet zijn. Een trots Groot Niet Te Vermijden viert zijn afscheid! Dit is uw laatste kans. Uw laatste kans om Het Groot in volle glorie in uw theater te bewonderen!

19
okt
2019
Van Hoorne Entertainment
Doornroosje de Musical (familie 4+)

Na een succesvolle reeks van elf betoverende sprookjesmusicals, die jaarlijks bezocht worden door meer dan 100.000 bezoekers, blaast Van Hoorne Entertainment dit seizoen Doornroosje De Musical compleet nieuw leven in. Het wereldberoemde verhaal over het lieftallige prinsesje dat zich prikt aan een spinnenwiel werd een aantal jaren geleden al omgetoverd tot een magische familievoorstelling en zal, in een geheel nieuw jasje, opnieuw een plekje veroveren in de harten van vele kinderen en hun (groot)ouders. In deze volledig nieuwe sprookjesmusical met een twist wordt de rol van Doornroosje gespeeld door Sita, die al eerder te zien was als de Kleine Zeemeermin en Rapunzel. Uiteraard mag het populaire tovenaars-duo, Titus & Fien, niet ontbreken. Ook zij keren natuurlijk terug in deze sprookjesvoorstelling voor de dagelijkse portie lachen, gieren, brullen! Je valt zeker niet in slaap bij deze magische musical boordevol aanstekelijke liedjes, betoverende meerstemmigheid, vrolijke dansjes en hilarische humor! ‘Doornroosje De Musical’ is een adembenemende, feeërieke voorstelling voor de hele familie!

25
okt
2019
Karin Bloemen
Billie, Aretha, Norah, Amy, Karin…!

Karin Bloemen is bekend van haar grote, extravagante personality shows, maar haar eerste grote liefde is toch: zingen! In deze voorstelling gaat ze ‘old school’ helemaal voor de muziek, samen met de Old School Band. Belangrijke inspiratiebronnen voor Karin zijn zangeressen als Billie Holiday en Aretha Franklin. De stijl van de Old School Band sluit daar naadloos op aan; funk, jazz en soul. In dit pure, muzikale programma komt het allemaal voorbij, van eigen stukken tot en met de fijnste covers uit het rijke repertoire van Billie, Aretha, Norah, Amy, etc, etc…

De Old School Band kan niet beter beschreven worden dan in een Amerikaanse recensie naar aanleiding van hun debuutalbum uit 2017 (Huffington Post, USA): “For those who love a good old school band; a tight no-nonsense grooving ensemble with funk-driven bass and drums, a wizard on keyboards and an extraordinarily tasteful guitarist with his own signature sound, then go no further than Dutch guitarist Marnix Busstra’s latest Old School Band.”

26
okt
2019
Bjorn van der Doelen
Eerwaarde Vader zegen mij want ik heb gezondigd

Van der Doelen bewees zich afgelopen jaren een karakter op het podium, in staat om te luisteren en te sturen, te vertellen en te vermaken, te vervoeren en te boeien. Eind 2018 verscheen zijn 5de studio-album “Eerwaarde Vader zegen mij, want ik heb gezondigd”, op het album gaat hij volgens ouderwets Katholiek gebruik te biecht. Vanaf voorjaar 2019 trekt Van der Doelen met zijn Huursoldaten langs de Nederlandse theaters om zijn zonden te overzien en op te biechten. De 7 hoofdzonden: de ijdelheid, de hebzucht, de afgunst, de lust, de gulzigheid, de wraak en die eeuwige gemakzucht zullen allen de revue passeren.

Een verhaal waar geen plek is voor gelul, maar louter ware woorden. Over hoe vaak hij pas om 6 uur ‘s ochtends bezopen thuiskwam, alle kroegen al lang dicht. Over hoe hij nu pas inziet hoe eenzaam zij toen moet zijn gewist. Over hoe hij die apenrots moest beklimmen als een man. En over hoe zij hem tenslotte, zonder nog een woord, weer in haar armen neemt, zoals alleen een vrouw dat kan.

Van der Doelen houdt z’n luisteraars graag een spiegel voor in z’n echte, oprechte, soms een bietje ongemakkelijke maar bovenal goudeerlijke verhaaltjes. Van der Doelen noemt zichzelf, met een knipoog, de parel van Brabant. Wat ons betreft volkomen terecht.

30
okt
2019
Pieter Derks
Voor wat het waard is (reprise)

Komt dat zien! Pieter Derks gaat afrekenen. Op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier. Met de waan van de dag. Met de tijdgeest. Met zichzelf. Met de concurrentie. En met alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt. Omdat hij dat nou eenmaal het allerleukst vindt om te doen: peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden. De zaken omdraaien, uitwringen, van alle kanten bekijken en dan op hun plek zetten. Altijd klaar om een paar rake grappen uit te delen. Zijn doel? Jou een vrolijke avond bezorgen! En dat je de dag erna bemerkt dat je toch met een andere bril om je heen kijkt.

09
nov
2019
Uitverkocht
Excelsior Gemert & De Eendracht i.s.m. Omroep Centraal
Maestro Gemert-Bakel 2019

Na het grote succes in 2015 en 2017 presenteren cultuurhuis De Eendracht, Excelsior Gemert en Omroep Centraal opnieuw hun eigen ‘Maestro’. Prominente inwoners van Gemert-Bakel dirigeren het Gemertse harmonieorkest en worden beoordeeld door een deskundige jury.

9 november 2019, 20:15 €20.00

zitplaats, inclusief drankje

Deze voorstelling is uitverkocht.
U kunt helaas geen kaartjes meer reserveren.
14
nov
2019
Peter Buwalda
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Peter Buwalda (1971) debuteerde in 2010 met Bonita Avenue. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. De roman voerde de bestsellerlijsten aan, verkocht meer dan 350.000 exemplaren en werd wereldwijd vertaald en bejubeld. Goed schrijven kost krankzinnig veel tijd, zegt Peter Buwalda. Hij deed acht jaar over zijn nieuwe roman Otmars zonen (2019). En dat is nog maar het eerste deel van de trilogie. “Ik hoop dat als alles klaar is, Bonita Avenue gereduceerd is tot De Hobbit, een proloog op het grote werk.” Wat een lef. Je begint aan een roman van ruim zeshonderd pagina’s en zet de lezer direct op het verkeerde been. “Wat psychiaters tegen fikse tarieven een Vatersuche noemen, is niet aan de orde”. Direct blijkt het tegendeel: die vaderzoektocht is overduidelijk, zoals je dat had kunnen weten uit de titel met de meervoudsvorm ‘zonen’.

foto: Linda Stulic

14 november 2019, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 76 plaatsen beschikbaar.

16 nov
17 nov
21 nov
2019
't GAT
Don Juan

Een verhaal vol tempo, verrassende wendingen en vooral ook: Humor! ’t GAT gaat opnieuw met een grote groep spelers, waaronder ook de kinderen van onze ‘jeugdafdeling’, aan de slag om van Don Juan een heerlijke toneelbelevenis te maken!

23
nov
2019
Supertrap
Breakfast in America

De Nederlandse band Supertrap brengt na de succesvolle ‘Live in Paris’ tour dit seizoen opnieuw de geniale muziek van Supertramp naar het theater. In 2019 is het precies 40 jaar geleden dat Supertramp hun bestverkochte album ‘Breakfast in America’ uitbracht. Om dit te vieren zal Supertrap dit album integraal opvoeren. Denk aan songs als ‘The Logical Song’, ‘Goodbye Stranger’, ‘Breakfast in America’, ‘Take the Long Way Home’ en ‘Child of Vision’. Uiteraard speelt de band ook de beste nummers van de albums ‘Crime of the Century’, ‘Crisis? What Crisis?’ en ‘Even in the Quietest Moments’. Muziek uit de ‘gouden tijd’ van Supertramp waarin Roger Hodgson en Rick Davies als tegenpolen de mooiste muziek produceerden en Supertramp misschien wel de meest succesvolle rockband ter wereld was. Supertrap zet een eigentijdse show neer vol prachtig licht en pakkende visuals die de ware Supertramp liefhebber niet wil en mag missen!

12
dec
2019
Judith Visser
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Judith Visser (1978) publiceerde tot op heden twaalf boeken en een reeks korte verhalen. De thriller Stuk (2009) werd genomineerd voor de Gouden Strop. Het boek werd ook verfilmd en voor het toneel bewerkt. Haar meest recente werk is de bestseller Zondagskind, waarin ze haar eigen jeugd beschrijft. Zij kwam er op volwassen leeftijd achter dat ze het syndroom van Asperger heeft. Dat verklaarde veel. Bijvoorbeeld waarom ze wel op haar derde al kon lezen en schrijven, maar niet kon praten. Waarom ze zich bij dieren meer op haar gemak voelt dan bij mensen. En waarom zij letterlijk ziek werd van verjaardagsfeestjes. Door haar ervaringen weet ze de zintuiglijke waarnemingen van een jong meisje met Asperger op grandioze wijze in tekst te vangen. In Zondagskind blikt zij terug op haar jeugd. Zij vertelt het verhaal van een jong meisje dat opgroeit in de jaren tachtig en negentig, een tijd waarin weinig bekend was over autisme. Jasmijn bewandelt haar eigen, hobbelige pad en leert bij elk obstakel zichzelf en de wereld waarin ze leeft beter begrijpen.

12 december 2019, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 80 plaatsen beschikbaar.

13
dec
2019
Maas, van Gorp & Snijders
Nawdèwir

Ooit dachten ze als vrije vogels / de kleinburgerlijkheid te foppen/
Niet verwachtend dat de / klimmende jaren hen / in 't keurslijf zouden proppen.

Over pillen en pijntjes en alles wat je niet wilt, maar overkomt.
Over slikken en niet pikken en verdomme, wat denken ze wel/niet?
Over schat, mag de deur dicht en misschien de plaid over m'n knieën?

Toon Maas, Hans van Gorp & Piet Snijders - bekend van 'Mistero, Brabantse Volksopera' en 'Vruger waar alles bitter' - onderzoeken hun nu-en-straks in het nieuwe theaterprogramma NAWDÈWIR !'. Waarin (theater)wetten er zijn om te worden overtreden en (leeftijds)grenzen om te worden genegeerd....

14
dec
2019
Alex Ploeg
Ultimatum

Soms moet je jezelf een ‘Ultimatum’ stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Hij stelt rake vragen over onderwerpen die er niet toe doen. Maar een ding staat vast: lachen ga je zeker! Alex is lid van Comedytrain en won de Publieksprijs van Rotterdams cabaretfestival Cameretten 2016. De jury prijst zijn grapdichtheid, zelfspot en muzikaliteit. “Veel van zijn verhalen zijn hilarisch. Sommige herken je direct. Andere verhalen getuigen juist van een prettig gestoord brein. Naast een goede comedian is Alex ook een uitstekend gitarist.” Alex werd in de Volkskrant uitgeroepen tot Comedy Talent van 2018.

16
jan
2020
Ronald Giphart
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Giphart (1965) studeerde Nederlands en was jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. Tijdens dit werk schreef hij zijn debuutroman Ik ook van jou, die werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Voor zijn oeuvre ontving Giphart de C.C.S. Croneprijs, de tweejaarlijkse literatuurprijs van de stad Utrecht. Zijn boeken beleven herdruk op herdruk en staan met een miljoen exemplaren in boekenkasten. Ik ook van jou, Phileine zegt sorry en Ik omhels je met duizend armen werden met veel succes verfilmd. In september verschijnt zijn nieuwe roman Alle Tijd. Een uiterst Giphartiaanse roman over ambitie, vriendschap en liefde met in de hoofdrol een groep vrienden die samen een bierbrouwerij hebben. Tijdens een weekend reflecteren ze op de vriendschap en op het leven. In een meeslepend wij-perspectief neemt Ronald Giphart de lezer mee in de zes met elkaar verweven levens.

foto: Marc Deurloo

16 januari 2020, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 80 plaatsen beschikbaar.

01
feb
2020
Mark van de Veerdonk
Geen Viking

Verbale slapstick vol mallotige meningen, onzinnige omdraaiingen en slimme schijnbewegingen. Zie hier het handelsmerk van cabaretier Mark van de Veerdonk. Ook zijn nieuwe voorstelling belooft weer een ware flipperkast vol stuiterende grappen te worden. Tweemaal 50 minuten ontiegelijk lachen, onder het motto “Het leven is geen grap, je moet het er zelf van maken”. In “Geen Viking” doet de Brabander wederom verslag van een bizar incident uit zijn persoonlijke leven waar hij misschien niet sterker maar wel veel joliger uit is gekomen. En dat is ook wat waard. Wie de afgelopen jaren één of meerdere van zijn onstuimige optredens heeft meegemaakt, weet dat het draait om die ene vraag: wat wordt het decorstuk? Na een vliegende wc-pot, een halve deux chevaux, een antieke telefooncel, een gecrashte solex in een ladekast en een concertvleugelboot … wat sleept de Brabantse komiek nu het podium op? Van de Veerdonk zelf: “Wat het decor wordt? Ik kan slechts één ding verklappen; Geen Viking”

08
feb
2020
Dromenjager en Van Hoorne Entertainment
Woezel & Pip en de Tijdmachine (familie 3+)

Na de hitvoorstelling ‘Op zoek naar de Sloddervos!’ beleven Woezel en Pip opnieuw een groot avontuur in hun vijfde familievoorstelling ‘Woezel & Pip en de Tijdmachine’ (reprise). Een fantastische theaterervaring voor alle vriendjes van Woezel en Pip. Zou jij ook willen weten hoe het is om groot te zijn? Woezel en Pip kunnen niet wachten. Als de Wijze Varen even niet kijkt, glippen ze stiekem zijn nieuwe tijdmachine in. Op naar het land van nog niet gebeurd. Op naar een nieuw avontuur samen met hun vriendjes Buurpoes en Charlie. Bam, boem, knars, zoem! Als dat maar goed gaat… Een familiemusical voor alle kinderen vanaf 3 jaar. Laat je meevoeren naar de bijzonderste plekken in de Tovertuin, zing en dans mee met nieuwe liedjes, verwonder je over het schaduwspel en schuif naar het puntje van je stoel als alles mis lijkt te gaan en de vriendjes zich afvragen of ze ooit nog thuiskomen… En natuurlijk komen ze weer thuis! Want ze willen al hun lieve vriendjes graag na de voorstelling in de foyer ontmoeten. Kom knuffelen met de levensgrote pluchen Woezel en Pip en ga zelf ook op avontuur.

15
feb
2020
Op Sterk Water
In Space

De mannen van Op Sterk Water zijn dé toonaangevende en grappigste improvisatiecabaretiers van Nederland. Hilarische en muzikale improvisaties volgen elkaar in rap tempo op. Geen avond is hetzelfde, altijd uniek en van hoog niveau! In hun nieuwe voorstelling ‘In Space’ gaat Op Sterk Water verder dan ooit. Met de aarde aan de rand van de afgrond ligt de toekomst buiten de dampkring. Vier mannen in een ruimteschip, een spannende reis en een onbekende bestemming. Als je zo ver weg gaat, komt het ineens wel heel dichtbij...

20
feb
2020
Marieke Lucas Rijneveld
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Rijneveld (1991) wilde al in groep 3 graag een jongetje zijn, en verzon toen Lucas, een fantasievriendje. Eenmaal op de middelbare school werd ze gepest omdat ze nogal jongensachtig was. Ze paste zich toen noodgedwongen aan. Maar later, op haar 19de, kwam dat jongensachtige weer terug, en nam Rijneveld ook de naam Lucas aan. Marieke Lucas won de Hollands Maandblad Aanmoedigingsbeurs 2014 en het C.C.S. Crone-stipendium 2015. In 2015 verscheen haar dichtdebuut Kalfsvlies. Door de Volkskrant werd zij uitgeroepen tot literair talent van 2016. Rijneveld won met Kalfsvlies de C. Buddingh’-prijs 2016 voor het beste poëziedebuut van het jaar. In 2018 verscheen de roman De avond is ongemak, die zich afspeelt in een gereformeerd boerengezin met vier kinderen. Een gezin dat wordt ontwricht door de dood van oudste zoon Matthies, die gaat schaatsen en niet meer terugkomt.

foto: Jouk Oosterhof

20 februari 2020, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 80 plaatsen beschikbaar.

29
feb
2020
Steven Brunswijk
Van Slaaf tot Meester

De slavernij is iets wat deel uitmaakt van de Nederlandse geschiedenis en is vandaag de dag helaas nog steeds aanwezig in sommige delen van de wereld. Als je het in Nederland over de slavernij hebt ontstaat er altijd een krampachtige en serieuze sfeer. Terwijl het ondertussen 155 jaar geleden is! Maakt dat het minder erg? Nee absoluut niet! Kun je er dan wel grappen over maken? Het zal eens tijd worden! Maar kan het ook? En dat is dus ook exact waar Steven tijdens zijn voorstelling Van Slaaf tot Meester samen met het publiek achter gaat komen. Humor is voor Steven de beste manier om de slavernij bespreekbaar te maken. Het wordt tijd dat ook dit onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt in het theater.

07
mrt
2020
Hans en steven Kazàn
Alive and Kicking

Dit seizoen zijn ze eindelijk weer in de Nederlandse theaters te zien: Hans Kazàn en Steven Kazàn! Is Hans Kazàn overreden door een goocheltruc(k)? Of overleden aan de goochelgriep? Nee hoor. Hij is nog steeds “alive and kicking”! Samen met zijn jongste zoon, comedian Steven Kazàn, vormt hij een opvallend komische combinatie! Na een flink aantal jaren komen ze er toch achter: Hans en Steven begrijpen elkaar soms eigenlijk voor geen meter. Qua uiterlijk verschillen ze weinig, ze dragen dezelfde achternaam, maar toch kan het contrast tussen vader en zoon Kazàn niet groter zijn. Die verschillen leiden tot hilarische confrontaties! Een dynamische theateravond vol entertainment, interactie, bizarre trucs, maar vooral… héél veel humor. “Alive and Kicking” is een comedy programma waar het plezier vanaf spat!

14
mrt
2020
Dutch Eagles
Gold

Vaste bezoekers weten inmiddels dat de Dutch Eagles bewezen muzikale goudzoekers zijn. De vondsten die ze tijdens hun goldrush deden willen ze op deze avond met u delen. Ze combineren de hits van de Eagles met juweeltjes van andere artiesten uit de gouden periode van de popmuziek. Met hun onovertroffen weergave van deze songs zijn deze zes heren hun gewicht in goud ruimschoots waard gebleken. Doe simpelweg uw ogen dicht en smelt weg in de meerstemmige samenzang en de weergaloze gitaarsolo’s. Zet uw tanden erin en verzeker u ervan dat het goud is dat deze mannen in handen hebben! Dutch Eagles. Gold.

19
mrt
2020
Geert Mak
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Geert Mak (1946), zoon van een gereformeerd dominee, werkte in zijn studententijd voor de Pacifistisch Socialistische Partij en haalde zich een boete op de hals voor zijn artikel Johnson oorlogsmisdadiger in een studentenblad. Hoewel Mak geen geschiedenis heeft gestudeerd, werd hij twee keer uitgeroepen tot historicus van het jaar. Hij werd ook eredoctor in Münster. Mak brak door als schrijver/verteller met Hoe God verdween uit Jorwerd (1996), over de veranderingen in het dorpsleven van de Friese plaats Jorwerd in de 20e eeuw. In De eeuw van mijn vader (1999) schetst Mak de veranderingen in Nederland in de vorige eeuw. Mak probeert de grote lijnen van de geschiedenis te verbinden met de leefwereld van de gewone burgers. In Europa was in 2004 het best verkochte boek van een Nederlandse schrijver. In najaar 2019 verschijnt het vervolg hierop over de eerste twee decennia van deze eeuw.

foto: Merlijn Doomernik

19 maart 2020, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 77 plaatsen beschikbaar.

21
mrt
2020
Erik Brey
Jubileum

Erik Brey beklom voor het eerst het toneel met theatergroep Purper, dus iedere keer als hij een jubileum zou willen vieren, dan viert Purper dat ook. Vandaar dat hij dit jaar zijn 39-jarig jubileum viert! Bijna 40 jaar op het toneel, zelf zojuist de 60 gepasseerd. Hoog tijd om eens in eigen schatkist te graven. Erik Brey is pianist, performer, schrijver, componist, arrangeur, maar voelt zich wellicht het meeste thuis zelf zingend aan de vleugel. Liedjes van zichzelf, en van vele anderen, in een variëteit aan stijlen: klassiek, chanson, tango, jazz, gypsy, enz. Daarbij altijd op zoek naar humor en/of ontroering. Erik Brey werd geboren op 27 december 1956. In zijn jeugd speelde de piano een indrukwekkende rol die ertoe leidde dat hij zich nagenoeg zelf de kunst van het spelen hierop meester maakte. Muziek en piano bleven zijn leven beheersen. Na het VWO schrijft Erik zich in als student Muziekwetenschap aan de Rijks Universiteit Utrecht. De studietijd in Utrecht wordt echter vooral doorgebracht met muziek, zigeunerorkestjes, jazzcombootjes & amateurtoneel. De oprichting van theatergroep Purper brengt Erik definitief op het toneel, waar hij nu al 39 jaar thuishoort.

28
mrt
2020
The 70's Unplugged
Love the one you're with

Deze gevleugelde uitspraak van Billy Preston vormt het thema voor de nieuwe show van THE 70’s UNPLUGGED. Een theaterconcert met de mooiste lovesongs uit de 70’s vol prachtige popsongs die gaan over de liefde in de breedste zin van het woord. Met veel gevoel en enthousiasme zingen Vannessa Thuyns en Joost Dobbe hun versies van deze 70’s klassiekers. Vaak verrassend, soms sentimenteel, maar altijd vol vuur en met respect voor het origineel. De ijzersterke band zorgt voor een muzikale sfeer waarin de songs het best tot hun recht komen. LOVE THE ONE YOU’RE WITH laat je de 70’s opnieuw beleven met de hits van bijvoorbeeld Crosby-Stills-Nash & Young, Fleetwood Mac, Joni Mitchell, Simon & Garfunkel, Bob Dylan, The Eagles, James Taylor, Linda Rondstadt en vele anderen. Getuige de vele uitverkochte zalen en laaiend enthousiaste publieksreacties heeft THE 70’s UNPLUGGED zich de afgelopen jaren bewezen als vaste waarde op de muziek- en theaterpodia. LOVE THE ONE YOU’RE WITH is daarom een show die je niet wil missen!