16
dec
2017
Christel de Laat
Christel de Laat

Christel de Laat is er klaar voor. Misschien kent u haar van De Jopie Parlevlietshow waarin ze schitterde als Mini, de assistent van Jopie. Of uit Toren C, waarin ze al jaren een vaste gastrol heeft. Ook is ze ieder jaar vier dagen live te volgen via Omroep Brabant in Het Fijnfisjeniecafé en presenteert ze de zoektocht naar het lekkerste Brabantse worstenbroodje. Christel de Laat hoorde bij die kinderen die niet konden aangeven wat ze later wilden worden. Niet omdat ze het niet wist, maar omdat ze alles wel wilde doen; alles vond ze leuk. Materiaal voor haar show, vijftig jaar lief en leed, heeft ze voldoende. Ze benoemt ongemakken en zet haar leven op komische wijze in de etalage. Is de bitterheid van het leven immers vaak niet de basis voor de lach? Het leven deelde wel eens rake klappen aan haar uit, maar Christel sloeg terug! Op haar vijftigste besluit deze Brabantse comédienne zichzelf een theatertour cadeau te doen. Niet alleen in Brabant, waar ze een bekend gezicht is, maar ook ver daarbuiten. Het is verbazingwekkend hoe ze de interactie met de zaal zoekt en met één blik de hele zaal verovert. In haar eerste show laat Christel zien hoe ze er tóch in geslaagd is zich in te passen. Niet gangbaar, niet logisch, soms ongehoord, maar wel verschrikkelijk gezellig en grappig.

16 december 2017, 20:15 €15.00

zitplaats, inclusief drankje

kies uw plaatsen op de plattegrond
podium
 • Beschikbaar
 • Door u geselecteerd
 • Reeds verkocht
 • Gereserveerd voor bezoekers met een handicap
21
dec
2017
Stefan van Dierendonck
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Stefan van Dierendonck (Gemert, 1974) koos voor de priesteropleiding in Den Bosch. Het Sint-Janscentrum leek hem meer te bieden dan een louter wetenschappelijke vorming, meer dan koude ratio en wereldse verleiding. Aan de bisschop onthulde hij zijn grotere ambitie – het schrijven van een roman – waarop deze opmerkte: ‘Heb jij nu al iets te vertellen? Ga eerst maar eens leven.’ Geen slecht advies. Hij maakte kennis met de liefde en verliet het ambt. Zijn debuut En het regende brood dateert van 2012. Het is het verhaal over een priesterstudent die onder schimmige omstandigheden om het leven is gekomen. Een zinderende roman waarin hij de grenzen van de katholieke kerk verkent. Subtiel en overtuigend. In En het sneeuwde in Rome (2017) leert een docente Italiaans een jonge priester de taal van muziek, schoonheid en leven: een overdonderende zoektocht naar de betekenis van leven en liefde.

foto: Keke Keukelaar

21 december 2017, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 150 plaatsen beschikbaar.

22
dec
2017
Kunstlokaal en Cultuurhuis De Eendracht
KerstKabaal

Net voor Kerstmis barst ook dit jaar het KerstKabaal weer los, met een super coole kerstshow. In deze kerstspecial neemt Kunstlokaal en cultuurhuis de Eendracht je mee de winter in. U kunt genieten van dans, musical, muziek en theater in een sfeervolle theaterzaal onder het genot van warme chocomel.

22 december 2017, 19:30 €3.00

zitplaats

kies uw plaatsen op de plattegrond
podium
 • Beschikbaar
 • Door u geselecteerd
 • Reeds verkocht
 • Gereserveerd voor bezoekers met een handicap
03 jan
03 jan
2018
Kleintje BMT
De Tovenaar van Oz (première)

Na het grote succes van Peter Pan, speelt Kleintje BMT in de kerstvakantie de familiemusical De Tovenaar van Oz. Een musical met mooie liedjes, spetterende dansen en een sprookjesachtig verhaal. De Tovenaar van Oz gaat over Doortje die in Kansas woont en met haar hondje Toto in het land van Oz terecht komt, waar ze kennis maakt met de vogelverschrikker, de blikken man en de leeuw. Alle vier hebben zij een vurige wens en gaan ze op zoek naar de Tovenaar van Oz. Ze worden geholpen door Glinda, de goede heks, maar tijdens de lange tocht over de goudgele straat gluurt het gevaar om elke hoek: de boze heks smeedt immers minder leuke plannetjes...

3 januari 2018, 14:00 €13.50

zitplaats

kies uw plaatsen op de plattegrond
podium
 • Beschikbaar
 • Door u geselecteerd
 • Reeds verkocht
 • Gereserveerd voor bezoekers met een handicap

3 januari 2018, 19:00 €13.50

zitplaats

kies uw plaatsen op de plattegrond
podium
 • Beschikbaar
 • Door u geselecteerd
 • Reeds verkocht
 • Gereserveerd voor bezoekers met een handicap
18
jan
2018
Anne-Gine Goemans
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Anne-Gine Goemans (1971) is schrijver en journalist. Goemans debuteerde met de veelgeprezen roman Ziekzoekers en won daarmee de Anton Wachterprijs 2008. Het is een familiegeschiedenis uit de bollenstreek, waarin de familieleden op hun zwakheid gescreend worden en als zieke bloembollen verwijderd. Met Glijvlucht, haar tweede roman, won Goemans de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2012 en de Duitse M-pionier Prijs voor literaire nieuwkomers. Het is een meeslepend verhaal over een hartveroverende puber die de liefde van zijn afwezige moeder wil winnen met een even wonderlijk als gevaarlijk plan. In 2015 verscheen Honolulu King, een op ware feiten geïnspireerd verhaal over een Indische man die getekend is door zijn oorlogsverleden. Hij stelt zichzelf en zijn broers een groot dilemma: mogen zij met hun geheimhoudingsplicht een misdaad verzwijgen. Dit boek werd getipt bij De Wereld Draait Door. Goemans’ werk verscheen onder andere in Engeland, Duitsland, Denemarken, Italië en IJsland.

foto: Merlijn Doomernik

18 januari 2018, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 150 plaatsen beschikbaar.

19 jan
20 jan
2018
Waeverstad op z'n kop
Bonte avond

Carnavaleske bonte avond met Gemerts en regionaal talent

Een avondvullende mix van zang, dans, cabaret en (slappe) klets overgoten met een Gimmers carnavalssausje. Dit zijn de ingrediënten voor een vermakelijk avondje genieten van plaatselijk talent, aangevuld met enkele artiesten van buiten de gemeentegrenzen. Deze avonden staan al jarenlang garant voor een gezellig en gevarieerd programma, waarbij we een serieus beroep doen op uw lachspieren. Als toetje serveren wij u een afterparty. De avond kan niet meer stuk.

19 januari 2018, 19:45 €12.50

Zaalplaats beneden

Er zijn nog 69 plaatsen beschikbaar.

19 januari 2018, 19:45 €7.50

Tribuneplaats boven

Er zijn nog 164 plaatsen beschikbaar.

20 januari 2018, 19:45 €12.50

Zaalplaats beneden

Deze voorstelling is uitverkocht.
U kunt helaas geen kaartjes meer reserveren.

20 januari 2018, 19:45 €7.50

Tribuneplaats boven

Er zijn nog 155 plaatsen beschikbaar.

24
jan
2018
Uitverkocht
Ali B
Koorts (try-out)

LET OP! DIT IS EEN VERPLAATSTE VOORSTELLING VAN DINSDAG 24 OKTOBER 2017

Dat Ali B naast rapper, jurylid bij The Voice en gevierd TV-programmamaker ook als theaterman stevig aan de weg timmert, zal niet veel mensen zijn ontgaan. Want ga maar na: in 2012 won hij met Ali B geeft antwoord de Neerlands Hoop prijs, werd hij voor Ali B beken(d)t genomineerd voor de Poelifinario en prees Matthijs van Nieuwkerk zijn laatste programma Je suis Ali de hemel in als '...misschien wel de belangrijkste theatervoorstelling van het seizoen'. En Ali is nog lang niet uitgepraat. Ook komend seizoen zijn er talloze onderwerpen waar hij zijn licht op wil laten schijnen. Daarbij wint zijn optimisme het nog altijd van zijn bezorgdheid. Of zoals hij het zelf bijna Cruijffiaans formuleert: 'Zelfs als het mis gaat, komt het goed’. Nederland is misschien niet ziek maar heeft wel koorts. Het verhitte debat doet de temperatuur hoog oplopen en af en toe naderen we het kookpunt. Maar koorts is ook het begin van genezing. Van opwinding. Van nieuwe kansen. Nu de verkiezingskoorts een beetje is gezakt, steekt Ali zijn thermometer in de bilspleet van de Nederlandse maatschappij en meet de temperatuur. Bent u benieuwd naar de uitslag? Kom dan op consult in de Eendracht!

24 januari 2018, 20:15 €17.50

Zitplaats, inclusief drankje

Deze voorstelling is uitverkocht.
U kunt helaas geen kaartjes meer reserveren.
02
feb
2018
Mark van de Veerdonk
KaasKleum

De Brabantse cabaretier met hoge grapdichtheid en idiote decorstukken gaat op zoek naar dingen die er wel toe doen. Mark van de Veerdonk wordt namelijk gek van alle nutteloze gadgets. Welke oen bedacht bijvoorbeeld de sleutelhanger, die het mogelijk maakte om al je sleutels in één keer kwijt te raken? En het ultieme middel tegen droog haar is toch gewoon water? Als vanouds dompelt Van de Veerdonk zijn publiek onder een dikke laag confetti van vreemde verdraaiingen, absurde anekdotes en snelle oneliners.

2 februari 2018, 20:15 €19.00

zitplaats, inclusief drankje

kies uw plaatsen op de plattegrond
podium
 • Beschikbaar
 • Door u geselecteerd
 • Reeds verkocht
 • Gereserveerd voor bezoekers met een handicap
22
feb
2018
Jamal Ouariachi
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Jamal Ouariachi (1978) groeide alledaags op in een oer-Hollands multiculti-gezin, werd van school getrapt en ging psychologie studeren. Hij debuteerde met de roman De vernietiging van Prosper Morèl (2010). Zijn tweede roman Vertedering (2013), kreeg juichende recensies en werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs. Zijn roman Een honger (2015), over de wereld van de ontwikkelingshulp, is bekroond met de European Union Prize for Literature 2017. De jury noemt de roman “the most courageous one in Dutch literature in decades”. Het boek won ook de BNG Literatuurprijs en werd geprezen als de moderne Max Havelaar. Studente Aurélie Lindeboom krijgt de schrik van haar leven als ze hoort, dat haar geliefde een van zijn Ethiopische adoptiekinderen zou hebben misbruikt. In de verhalenbundel Herinneringen in aluminiumfolie (2017) breekt Ouariachi telkens nieuwe werelden open. Duistere onderwerelden blijken dat vaak te zijn, maar altijd beschreven in een taal die licht en sierlijk is.

foto: Arnout Hulskamp

22 februari 2018, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 150 plaatsen beschikbaar.

23
feb
2018
Karin Bruers en Nol Havens
Bruers Haalt Uit

Karin is weer terug met een solovoorstelling in het theater, na ja…solo, met Nol Havens samen. Nol is haar muzikant, chauffeur, persoonlijk entertainer en hij zorgt dat het niet helemaal uit de hand loopt, want dat ligt altijd op de loer bij Karin. Ze haalt in haar nieuwe voorstelling uit naar christelijke wethouders, die ze betrapt op porno kijken in het vliegtuig en naar echtparen die hun kinderen slachtofferen in vechtscheidingen. Ze schiet met haar katapult alfamannetjes van de apenrots. En verder moet alles wat die dag voor haar voeten heeft gelopen, eraan geloven. Maar wie uithaalt, kan een haal terug verwachten. En die krijgt ze ook. Of het iets uithaalt weet ze niet, maar voor nu is ze het kwijt. En u heeft er om kunnen lachen. Of u bent er nu ook mee opgezadeld.

23 februari 2018, 20:15 €19.00

zitplaats, inclusief drankje

kies uw plaatsen op de plattegrond
podium
 • Beschikbaar
 • Door u geselecteerd
 • Reeds verkocht
 • Gereserveerd voor bezoekers met een handicap
10
mrt
2018
Pia Douwes
Seasons

Pia Douwes neemt het publiek mee op een spannende muzikale reis door de seizoenen heen. Een waterval van verschillende stijlen muziek. Alles is aanwezig van pop tot musical en meer ‘music for the millions’. Een avond waar voor elke bezoeker een bekend nummer voorbij zal komen. Van tranentrekker tot vreugdelied. Ondersteund door Addo Kruizinga, orkest en het koor 'Venrode Voices' uit Venray, wordt het een groots spektakel waar de bezoekers moeite zullen hebben om te blijven zitten.

10 maart 2018, 20:15 €22.50

zitplaats, inclusief drankje

kies uw plaatsen op de plattegrond
podium
 • Beschikbaar
 • Door u geselecteerd
 • Reeds verkocht
 • Gereserveerd voor bezoekers met een handicap
15
mrt
2018
Walter van den Berg
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Walter van den Berg (1970) publiceerde na verschillende baantjes als onder meer fietskoerier, graveur, vakkenvuller en schoonmaker, in 2004 zijn debuutroman: De hondenkoning. Een droefgeestige, eigentijdse kantoorroman. In zijn volgende romans West (2007), Van dode mannen win je niet (2013) en Schuld (2016, shortlist literatuurprijs 2017) vergast de schrijver ons op een blik sociale ellende, de wereld van halve-literblikken Euroshopperbier, met zes Polen op twee driezitsbanken in een woonkamer. Van kroegen met dik tapijt op een tafeltje en daarbovenop een bloemstuk. Van de zware shag. Van voetbal. Van elke dag een uitsmijter met ketchup erop (‘voor de groente’). Van een pitbull met de onvermijdelijke naam Rocky. Walter van den Berg schetst een autochtone onderklasse van binnenuit: een biologerende, broeierige microwereld. In een rauw proza zoals we dat van begenadigde schrijvers gewend zijn. Schuld was boek van de maand bij De Wereld Draait Door.

foto: Keke Keukelaar

15 maart 2018, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 150 plaatsen beschikbaar.

17
mrt
2018
Wëreldbänd
Släpstick

Na het grote succes van SLÄPSTICK op het internationale theaterfestival Edinburgh afgelopen zomer is de Wëreldbänd weer terug in de Nederlandse en Vlaamse theaters. In deze voorstelling brengt de Wëreldbänd een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot aan Spike Jones, van de Marx Brothers tot aan Grock en Mini & Maxi. Geïnspireerd door deze zo bewonderde voorgangers maakt de Wëreldbänd zijn eigen variété en geeft daarnaast een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. Het resultaat is een show van 2 x 50 minuten waarin je meegenomen wordt naar de tijd van de jaren ’ 20-‘30 met muzikale virtuositeit, stomme film, ontroering en humor, het grootste en het allerkleinste, kleur en zwart-wit, en bovenal SLÄPSTICK!

de Volkskrant ***** | "Ongekend hoog amusementsniveau", "modern, vernieuwend en humoristisch"

Trouw *****| "De vijf uitzonderlijk muzikale mannen van de Wëreldbänd brengen een ode aan een bijna vergeten kunstvorm: slapstick. En wat doen ze dat magistraal”

NRC **** | "variété op lachwekkende hoog niveau”

Dagblad van het Noorden ***** | “ontzagwekkend knap”, “een geweldige variatie aan stunts”, "onwaarschijnlijk sterke vondsten", "alles klopt tot op de millimeter"

Meppeler Courant ***** | “Wëreldbänd van mondiale allure"

Theaterkrant ***** |"Een absolute aanwinst voor het huidige theateraanbod

17 maart 2018, 20:15 €20.00

zitplaats, inclusief drankje

kies uw plaatsen op de plattegrond
podium
 • Beschikbaar
 • Door u geselecteerd
 • Reeds verkocht
 • Gereserveerd voor bezoekers met een handicap
24
mrt
2018
Uitverkocht
Rob Scheepers
Kom maar op (try-out)

Rob Scheepers won de Padoem Patsss Oneliner Extravaganza in Toomler, mocht aanschuiven bij DWDD en Jinek, kreeg een wekelijkse radiocolumn en werd een van de steunpilaren van het tv-programma Padoem Patsss. En dat terwijl zijn nieuwjaarsconferences in het zuiden van het land avond na avond uitverkocht raakten én hij met zijn debuutshow ‘Schroot’ met veel succes ook boven de grote rivieren debuteerde. Na deze wonderlijke wending realiseert de cabaretier uit Sterksel (NB) zich dat het tweede deel van zijn leven is begonnen. Radio, televisie en theaters ver buiten de Brabantse grenzen bespeelt hij inmiddels met veel plezier en succes. In zijn tweede show vertelt Rob aan de hand van scherpe, herkenbare en humoristische anekdotes over alledaagse situaties en de verrassingen die zomaar kunnen opduiken. Of Rob daar klaar voor is? ‘Kom maar op!’

24 maart 2018, 20:15 €15.00

zitplaats, inclusief drankje

Deze voorstelling is uitverkocht.
U kunt helaas geen kaartjes meer reserveren.
06
apr
2018
Ernst Jansz
De Neerkant, 50 jaar in 't vak!

LET OP! DEZE VOORSTELLING STAAT IN HET PROGRAMMABOEKJE OP ZATERDAG 7 APRIL 2018. IS VERPLAATST NAAR VRIJDAG 6 APRIL 2018.

Ernst Jansz, oprichter van Doe Maar en voormalig tieneridool, speelde 50 jaar geleden zijn eerste optreden met de inmiddels legendarische formatie CCC Inc. In deze jubileumvoorstelling leest hij voor uit zijn nieuwe boek De Neerkant en speelt hij liedjes van zijn gelijknamige nieuwe cd. Het boek beschrijft de jaren 1970-1980, van de hippiecommune in het Brabantse Neerkant tot de oprichting en de eerste jaren van Doe Maar. Naast Sex, Drugs & Rock 'n' Roll komt de hippietijd uitgebreid aan bod, toen de jeugd nog het idee had de wereld te kunnen verbeteren. Wie zou niet die hoopvolle tijden willen doen herleven!

Met Guus Paat (gitaren), Richard Wallenburg (bas) en Aili Deiwiks (viool)

6 april 2018, 20:15 €19.00

zitplaats, inclusief drankje

kies uw plaatsen op de plattegrond
podium
 • Beschikbaar
 • Door u geselecteerd
 • Reeds verkocht
 • Gereserveerd voor bezoekers met een handicap
14
apr
2018
Maartje & Kine
Vibrato!

“Ze zijn de nerds onder de damesduo’s en zingen vrijwel uitsluitend over wat hen verwondert”, schreef Het Parool. Kruis een Noorse ingenieur met een Nederlandse muzikant, mix dat met balkan, klassiek, folk en tango - en je hebt Maartje & Kine! Met hun eerste show ‘Vreemd Folk’ veroverden ze de harten van velen en met hun tweede show ‘De Goldberg Machine’ – over hun fascinatie voor technologie - bevestigden ze hun unieke muzikaliteit en humor. In ‘Vibrato!’ willen Maartje & Kine weten waarom de wereld zo heftig vibreert, hoe liefde zo snel kan omslaan in haat en vertrouwen in angst. Met één been in de actualiteit en het andere in de klassieke muziek bevragen Maartje & Kine de waan van de dag: opmerkelijke gedachtes en eigenzinnige observaties omgezet naar verfrissende muzikale comedy. Deze muzikale tsunami vliegt moeiteloos van accordeon naar viool, piano naar banjo en van zingende zaag naar basbalalaika. Twee positief geladen elektrische deeltjes die u gegarandeerd vrolijk het theater doen verlaten. Good vibes!

14 april 2018, 20:15 €15.00

zitplaats, inclusief drankje

kies uw plaatsen op de plattegrond
podium
 • Beschikbaar
 • Door u geselecteerd
 • Reeds verkocht
 • Gereserveerd voor bezoekers met een handicap
15
apr
2018
René van Kooten en Shifting Daylight
Something so Real

Een intiem theaterconcert door René van Kooten (bekend van vele musicals, als Jezus in 'The Passion' en als deelnemer aan 'De beste zangers van Nederland') met zijn band Shifting Daylight. Bekende en onbekende liedjes, prachtig gearrangeerd en verbonden door persoonlijke, ontroerende en soms grappige verhalen die niemand onberoerd zullen laten. Samen met gitarist/producer Bram Bol en multi- instrumentalist Ingmar Spaaij brengt René van Kooten verrassend bewerkte songs uit bekende musicals (o.a. 'Hair', 'Jesus Christ Superstar'), van bewonderde artiesten (o.a. the Police, Don Henley) en natuurlijk eigen werk. Hierbij spelen onderwerpen als verlies, geboorte, ouder worden, liefde en verwachtingen een belangrijke rol. In deze voorstelling verbindt René zijn ervaringen in de musicalwereld door middel van treffende, soms grappige anekdotes met het jarenlang spelen in bands en het schrijven van zijn eigen liedjes. 'Something so Real' is het bewijs dat of je nu in grote producties speelt of kleine intieme voorstellingen maakt, of je nu werk van anderen of van jezelf speelt, het uiteindelijk allemaal neerkomt op dezelfde essentie; het willen maken van pure muziek, op een eerlijke manier. Laat u verrassen!

15 april 2018, 20:15 €19.50

zitplaats, inclusief drankje

kies uw plaatsen op de plattegrond
podium
 • Beschikbaar
 • Door u geselecteerd
 • Reeds verkocht
 • Gereserveerd voor bezoekers met een handicap
19
apr
2018
Bert Natter
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Bert Natter (1968) maakte zijn studie Nederlands niet af, maar begon als redacteur bij een uitgeverij. Sinds de middelbare school werkte hij met zijn vriend Ronald Giphart aan diverse boeken en publicaties. In 2004 publiceerde hij Het Rijksmuseum Kookboek, waarvoor tien meester-koks zich lieten inspireren door Hollandse zeventiende-eeuwse schilderijen. Natter’s debuutroman Begeerte heeft ons aangeraakt (2008) is bekroond met de Selexyz Debuutprijs en de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. Deze roman is bewerkt voor het toneel. Daarna volgden Hoe staat het met de liefde? (2012) en Goldberg (2015). In Remington (2015) is een oude, gevierde dichter naar zijn geboortestad Hamburg teruggekeerd om zijn laatste bundel te schrijven. Hij belt zijn zoon met de vraag of die hem wil komen halen. De zoon gaat naar Hamburg, niet in het besef dat het de laatste reis wordt die zijn vader ooit zal maken.

foto: Merlijn Doomernik

19 april 2018, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 150 plaatsen beschikbaar.