OVER ONS


historie

Van oorsprong was De Eendracht een zuivelfabriek, gevestigd aan de St. Annastraat van 1916 tot 1970. Na sluiting van de fabriek werd het pand in 1982 verbouwd en omgedoopt tot sociaal-cultureel centrum met theaterzaal, genaamd Aktiviteitencentrum De Eendracht. Op de plek van de voormalige melkbunker, werd jongerencentrum De Bunker gehuisvest. Lokale radio- en televisieomroep Omroep Centraal nam zijn intrek op de bovenverdieping van het gebouw.

Menig groot artiest heeft in de theaterzaal op de planken gestaan, zoals bijvoorbeeld Guido Weijers, Stef Bos en Simon Keizer. Maar ook voor lokale talenten en verenigingen wordt sinds jaar en dag ruimte gereserveerd in het veelzijdige theaterprogamma.

In de afgelopen decennia heeft het complex diverse moderniseringen ondergaan. De meest recente verbouwing was in 2015, toen bibliotheek De Lage Beemden een groot gedeelte van het pand heeft betrokken. De Eendracht kreeg tevens een andere huisstijl en ging verder onder de naam Cultuurhuis De Eendracht.

Inmiddels is De Eendracht uitgegroeid tot een laagdrempelig en gastvrij sociaal-cultureel centrum, voor jong en oud. Diverse verenigingen en bedrijven maken dagelijks gebruik van de multifunctionele ruimtes in het gebouw.

De Eendracht wil ontmoeting en ontplooiing stimuleren en het culturele leven in Gemert-Bakel versterken en verrijken!


medewerkers

personeel

bedrijfsleiding
Rita Vogels

financieel management
Marianne van den Heuvel

horeca
Marian van Erp, Joke Kuijpers, Femmie van Lieshout

interieurverzorging
Marian van Erp, Jolanda van Lieshout

De afdelingen worden ondersteund door enthousiaste vrijwilligers.


theatertechniek

technici
Huib van Asseldonk
Niels van Asseldonk
Marijn Bekkers
René Derksen
Wessel Manders

De theatertechnici worden ondersteund door enthousiaste vrijwilligers.

Technische faciliteiten: klik hier


programmaraad

voorzitter
Ton Manders

leden
José van Erp, Arno Maas, Louise Minnema, Gonnie Rooijackers, Niels Verbakel

Vrijwilligers van de programmaraad zijn samen met de bedrijfsleiding verantwoordelijk voor de samenstelling van het theaterprogramma. Ook bemannen zij de theaterkassa voor aanvang van een voorstelling.


bestuur

voorzitter
Toon van Lankveld

penningmeester
Maarten van Heugten

secretaris
Noortje van den Elzen

lid
Geertje Gloudemans

Stichting De Eendracht wordt bestuurd door vrijwilligers. Zij zijn eindverantwoordelijk voor het gevoerde beleid binnen het cultuurhuis.


partners