OVER ONS


historie

Van oorsprong was De Eendracht een zuivelfabriek, gevestigd aan de St. Annastraat van 1916 tot 1970. Na sluiting van de fabriek werd het pand in 1982 verbouwd en omgedoopt tot sociaal-cultureel centrum met theaterzaal, genaamd Aktiviteitencentrum De Eendracht. Op de plek van de voormalige melkbunker, werd jongerencentrum De Bunker gehuisvest. Lokale radio- en televisieomroep Omroep Centraal nam zijn intrek op de bovenverdieping van het gebouw.

Menig groot artiest heeft in de theaterzaal op de planken gestaan, zoals bijvoorbeeld Ali B, Jochem Meijer, Guido Weijers, Stef Bos en Simon Keizer. Maar ook voor lokale talenten en verenigingen wordt sinds jaar en dag ruimte gereserveerd in het veelzijdige theaterprogamma.

In de afgelopen decennia heeft het complex diverse moderniseringen ondergaan. De meest recente verbouwing was in 2015, toen bibliotheek De Lage Beemden een groot gedeelte van het pand heeft betrokken. De Eendracht kreeg tevens een andere huisstijl en ging verder onder de naam Cultuurhuis De Eendracht. Vanaf 1 januari 2018 hebben De Raad van Toezicht van KunstLokaal en het Bestuur van De Eendracht na een zorgvuldig onderzoek besloten om over te gaan tot een bestuurlijke fusie.De bestaande stichtingen waarbinnen de activiteiten van KunstLokaal en De Eendracht plaatsvinden blijven in tact. Het bestuur, respectievelijk directie van deze stichtingen, wordt vanaf 1 januari a.s. gevormd door de overkoepelende Stichting Beheer Klankkleur. Er komt één Raad van Toezicht die toezicht houdt op zowel het bestuur van het KunstLokaal als De Eendracht.

Inmiddels is De Eendracht uitgegroeid tot een laagdrempelig en gastvrij sociaal-cultureel centrum, voor jong en oud. Diverse verenigingen en bedrijven maken dagelijks gebruik van de multifunctionele ruimtes in het gebouw. Kunstlokaal en de Eendracht hebben een regionale bekendheid en aantrekkingskracht en verbinden de kunstzinnige en culturele functies van educatie en podium voor alle inwoners.

De Eendracht wil ontmoeting en ontplooiing stimuleren en het culturele leven in Gemert-Bakel versterken en verrijken!


brochure 2022-2023 en start kaartverkoop

Onze brochure 2022-2023 is uit! kaartverkoop start op 14 juni 2022 om 14.00 uur!
Bekijk nu onze brochure van KunstLokaal & De Eendracht hier online.


IN DE EENDRACHT ALLEEN PINNEN

In de Eendracht kun je vanaf medio 2020 alleen pinnen. De Eendracht neemt géén contant geld meer aan, en beschikt ook niet meer over contant wisselgeld.


bekijk hier het jaarverslag van 2021

klik hier


medewerkers

personeel

directeur bestuurder
Remko Boesveld

bedrijfsleiding
Rita Vogels

financieel management
Wim Smulders, Annelies van Geffen

horeca
Marian van Erp, Femmie van Lieshout, Leo van Hoof, Esther Verhofstad

interieurverzorging
Marian van Erp, Jolanda van Lieshout

De afdelingen worden ondersteund door enthousiaste vrijwilligers en oproepkrachten.


vacatures

U kunt zich aanmelden als vrijwilliger via info@eendracht-gemert.nl


privacy

De Eendracht en KunstLokaal behandelt persoonlijke gegevens met alle zorgvuldigheid en vertrouwelijkheid en houdt zich daarbij aan de Wet Persoonsregistratie. Meer informatie is terug te vinden in dit privacyreglement. Dit reglement ligt ter inzage voor personeel en deelnemers aan onze cursussen, activiteiten en voorstellingen en er wordt melding van gemaakt tijdens de intake en inschrijving. Privacyreglement: klik hier


Algemene voorwaarden

U kunt hier de Algemene voorwaarden bekijken. Deze Algemene Bezoekersvoorwaarden worden gehanteerd door de meeste Nederlandse concertzalen, theaters en overige podia Algemene voorwaarden: klik hier


contactgegevens

Cultuurhuis De Eendracht
Stichting de Eendracht
Sint Annastraat 60
5421 KC Gemert
Tel. (0492) 36 23 50
www.eendracht-gemert.nl E: info@eendracht-gemert.nl

KvK nr. 41089498

Btw NL 00 66 17311 B01

IBAN NL 55 RABO 0116 1610 27

BIC RABONL2U


theatertechniek

technici
Chrisjan Ploegmakers
Huib van Asseldonk
Niels van Asseldonk
Marijn Bekkers
René Derksen
Wessel Manders

De theatertechnici worden ondersteund door enthousiaste vrijwilligers.

Technische faciliteiten: klik hier


programmaraad

voorzitter
Ton Manders

leden
José van Erp, Louise Minnema, Gonnie Rooijackers, Niels Verbakel, Vivi van Eekelen, Gerard Penninx, Gabriël van Eekelen, Leonne van Erp

Vrijwilligers van de programmaraad zijn samen met de bedrijfsleiding verantwoordelijk voor de samenstelling van het theaterprogramma. Ook bemannen zij de theaterkassa voor aanvang van een voorstelling.


bestuur

Het besturen van Stichting De Eendracht en Stichting KunstLokaal wordt sinds 2018 gevormd door de overkoepelende Stichting Klankkleur waarbij een Raad van Toezichtsmodel wordt gehanteerd. Het bestuur van De Eendracht en KunstLokaal wordt gevormd door één bestuurder, de heer Remko Boesveld


partners